• DOLAR 32.379
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2325.65
  • ...
Gaziantep'te U dönüşü yasağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kent trafiğinin rahatlatılması amacıyla Gaziantep Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi kavşağında U dönüşü yasaklanırken, sürücüler caddeye asılan pankart ve trafik ışıklarında görevlendirilen zabıta ekipleri tarafından uyarılıyor. Kurala uymayan sürücülerin ise plakaları not alınarak ceza yazılıyor.

Kent merkezindeki trafik problemlerinin çözümü adına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezinin kararı doğrultusunda 19 Mart tarihinden itibaren Gaziantep Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi kavşağında U ve sola dönüşler yasaklandı.

Kararın uygulanmaya başlanmasının ardından trafikte aksaklık yaşanmaması için trafik ışıklarında görevlendirilen zabıta ekipleri gün boyunca kavşakta bekleyip kurala uymayan sürücüleri uyarıyor.

Öte yandan, Gaziantep Stadyumu önünde görevlendirilen trafik ekipleri ise sola dönüş yasağına uymayan sürücüleri cezai işleme tabi tutuyor. Ard arda durdurulup cezai işleme tabi tutulan sürücüler ise duruma tepki göstererek, kentteki trafik sıkıntısının bu tür önlemlerle çözülemeyeceğini belirttiler.

Bazı sürücüler ise sola dönüş levhasının fark edilmediğini iddia ederek, trafik polisleri ile tartışarak kendilerine yazılan cezalara itiraz ettiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir