• DOLAR 32.534
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2488.226
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-2 Kasım Çarşamba Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle; 

Mezopotamya Gazetesi; `Kur`an Bülbülleri Elemesi Yapıldı`
Kuran Nesli Platformunun başlattığı "Kuranı Güzel Okuma Yarışması"nın Batman finalinde Kuran bülbülleri ter döktü. Yarışmaya âlimler ve Kuran âşıklarının yoğun ilgisi vardı.

`Jiletle Canına Kıymak İstedi`

Ailevi sorunlar nedeniyle jiletle intihar girişiminde bulunan 22 yaşlarındaki şahıs hastaneye kaldırıldı. Vücudunun değişik yerlerine 200 dikiş atılarak kurtarılan şahıs gözlem altında tutuluyor.

`MÜSİAD Deprem Bölgesinde`

MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, 7,2 şiddetinde depremin meydana geldiği Van da depremzedeleri çadırlarında ziyaret ederek, temennilerinin kışta evsiz kalanların kalıcı konutlara kavuşması olduğunu kaydetti.

Medya Gazetesi; `Çukur 300 metre değil 28 metre çıktı`

Batman`daki esrarengiz çukuru MTA ekipleri inceledi. Batman`ın Çamlıtepe Mahallesi Esentepe eteklerinde yol çalışması sırasında ortaya çıkan çukuru Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü Tektonik ve Karst Mağara bölümü 4 kişilik uzmanı çukura inerek inceleme yaptı. Tektonik ve Karst Mağara ekibinden Jeoloji Mühendisi Murat Akyüz, "Çukurun derinliği 300 değil 28 metredir. Çukurun 27 metresinde bir basamak var. Dibinde incelemelerimizi yaptık" dedi.

`Bayram Telaşı ve Heyecanı Başladı`

Van`daki Deprem nedeniyle Buruk bir Bayram heyecanını yaşayan Batman`lı vatandaşlar giysi, ikramlık şeker ve çerezler için Bayram tezgahlarını açan esnafın kapısını çalmaya başladı.

Batman Barış Gazetesi; `MTA Çukura indi! `

Batman`da yol yapım çalışmaları sırasında ortaya çıkan ve Batman Üniversitesi`nin 300 metre derinliğinde olduğunu açıkladığı çukurda Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü uzmanları da bugün araştırma yaptı. MTA uzmanları, yaptıkları inceleme sonunda çukurun 300 değil, 28 metre derinliğinde olduğunu duyurdu.

`Çocukların Hayallerini Yıktılar`

Hırsızlık olaylarının artış gösterdiği Batman`da, bu kez yoksul bir eve giren hırsızlar, çocukların bayram harçlığı için biriktirdiği kumbarayı çaldılar.

Batman Umut Gazetesi; `Bunalıma Girdi Jilete Sarıldı`

Ailevi sorunlar nedeniyle jiletle intihar girişiminde bulunduğu iddia edilen 22 yaşlarındaki gence kaldırıldığı hastanede vücudunun değişik yerlerine 200 dikiş atıldı.

Batman Postası Gazetesi; `MÜSİAD Şube Başkanı Deprem Bölgesinde`

MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, 7,2 şiddetinde depremin meydana geldiği Van`da Depremzedeleri çadırlarında ziyaret etti.

Pusula Gazetesi; `300 Değil 28 Metre Çıktı`

Yol yapımı sırasında belediye ekipleri tarafından fark edilen ve uzun süre Batman kamuoyunu meşgul eden çukurun derinliği iddia edildiği gibi 300 metre değil sadece 28 metre olduğu ortaya çıktı.

Batman Gazetesi; `Jiletle İntihar Girişimi`

Ailevi sorunlar nedeniyle intihar girişiminde bulunan 22 yaşlarındaki gence kaldırıldığı hastanede 200 dikiş atıldı.

Çağdaş Gazetesi; `Gözler, Deprem Çatlaklarında!`

İl Genel Meclisi, köylerdeki taş evlerde çatlaklık görülen yerler için komisyon oluşturacak. 7.2 şiddetindeki Van depreminin etkisiyle Sason ve Kozluk ilçe köylerindeki taş evlerde çatlaklıklar yaşanınca köylüler yardım amacıyla Kaymakamlıklara başvurmaya hazırlanıyor. İl Genel Meclis Başkanı Salih Aktan, oluşturacakları komisyonla köylerde hasar tespiti yapacaklarını söyledi.

Gap Gazetesi; ` TPAO`ya 30 Eleman Alındı`

TPAO Batman Bölge Müdürlüğünde istihdam edilecek 30 teknik eleman için açılan sözlü sınavlar tamamlandı.

Veysi Rüzgar -İLKHA 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir