• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Acılı aile cinayetin aydınlatılmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lüleburgaz`da kaldığı öğrenci evinde öldürülen üniversite öğrencisi Ramazan Fırat`ın Kâhta`daki evinde hüzün devam ediyor. Cenazesi Adıyaman`ın Kâhta ilçesine bağlı Bölükyayla beldesine getirilen Fırat`ın cenazesinin yıkanmasına şahit olanlar, Fırat`ın ensesinden bıçaklandığını, kulak hizasında kafatasında kırıklar olduğunu ayrıca her iki bileğinin yaklaşık 6 santimetre kesildiğini belirtiyor.

Fırat'ın namazını kılan ahlaklı ve hiç kimseye karışmayan bir çocuk olduğunu belirten aile, tüm köyün bu olay karşısında şok olduğunu dile getirerek olayın aydınlatılarak katillerin cezalandırılmasını istiyor.

Aile cenazelerinin üzerinden siyaset yapılmasından rahatsız

Olayın üzerinden bir hafta geçmesine rağmen taziye hala devam ediyor.  Çocuğunun herhangi bir siyasi fikre sahip olmadığını belirten aile, birilerinin kendileri üzerinden siyasi amaçla hareket etmesinden de rahatsız olduklarını söylüyor. Oğullarıın intihar edecek bir durumunun söz konusu olmadığını belirten aile, ilk günlerde kendilerine sahip çıkmayan yetkili ve siyasiler ile olayı kendi çıkarları için kullanmak isteyen siyasilere tepki göstererek olayın bir an önce aydınlatılmasını istiyor.

“Oğlum çok zararsız bir insandı”

Oğlunun çok güzel bir ahlaka sahip olduğunu ifade eden anne Fırat, oğlunu şöyle anlattı: “Oğlum çok zararsız bir insandı. Hem babası hem de abisi engellidir. O bir gün olsun bir kalem bile bizden istemezdi. Üç ay tatilinde İstanbul`da çalışarak okul harçlığını çıkarıyordu. Köye geldiğinde evden bile çıkmazdı. En son köye geldiğinde tüm ev işlerimizi yaptı. Ben ‘sen bizim için çok yoruluyorsun` dediğimde o da bana ‘ben sizin için yorulmazsan kim yorulacak` dedi."

 

“Oğlumu öldürenlerin idamını istiyoruz”

Oğlunu yaklaşık iki yıldır görmediklerini belirten baba Abuzer Fırat, ”Oğlum abisinin yanında dershaneye gidiyordu yaz tatilinde ise çalıştığı için yaklaşık iki yıldır onu görememiştik. Telefonla arayıp memlekete gelmesini söyledik. 15 Şubat tatilinde geldi. Bizimle beraber kaldı evimizin tüm ihtiyaçlarını giderdi. Ramazan gideceği son gün ev arkadaşları onu sürekli gitmesi için arıyorlardı. Onu cumartesi günü gönderdim ardından bir hafta sonra oğlumu Kürt olduğu için öğle saatlerinde namazın üzerinde bıçaklayarak öldürmüşler. Kim bunu yapmışsa biz onların idamını istiyoruz. Hükümet, onları ortaya çıkarsın cezalandırsın ki oğlumun kanı yerde kalmasın.” dedi.

“Günlerce aradık ama ulaşamadık”

Öldürülmeden birkaç gün önce oğullarına ulaşmadıklarını ifade eden anne Sabiha Fırat, “Biz Ramazan`ı aradık ama ulaşamadık sonra İstanbul`daki oğlumuzu aradık. O da aradı ama telefonunu açmadığını söyledi. Sonra bir haftadır Ramazan`ı aramadığını söyleyince biz ona çok kızdık. Öbür gün öğle vakti bir daha aradık. Bu sefer telefon meşgule düşürülüyordu. Sonra, polisler İstanbul`daki büyük oğlumuzu arayıp ‘kardeşin Ramazan hastadır gelmen lazım` demişler. O da gidince çocuğumuzun başına bu işin getirildiğini görmüş.” diye konuştu.

“Bu olayın arkasında birileri var”

Oğlunun hiç sorununun olmadığını söyleyen acılı anne Fırat, konuşmasına şöyle devam etti: “Bunların benim oğlumu haince arkadan bıçaklamışlar. Bu insanların arkasında birileri olduğunu düşünüyoruz. Yoksa bunlar bu öğrenci haliyle bunu yapamazlar. Birileri bunları teşvik etmiş onlar da bu olayı yapmışlar. Kim bunu yapmışsa onların cezalandırılmasını hatta idam edilmesini istiyoruz. Bizim duyduğumuza göre onu namazın üzerinde öldürmüşler sonra hem o yerleri yıkayıp onu da banyoya götürüp kanını yıkamışlar. Ardından polisi arayıp oğlumun intihar ettiğini söylemişler. Odayı da temizlik için yıkadıklarını ifade etmişler. Eğer oğlum intihar etmişse kanı nereye gitmiş?”

“Köyde iken bir arkadaşı sürekli arayıp baskı yapıyordu”

Oğlunun öldürülmesine bir anlam veremediklerini belirten anne Fırat, “Oğlum önce özel bir yurtta kalıyordu orada sıkılınca bu öğrenci evine geçti. Bizim de haberimiz yoktu. Sonradan duyduk yurttan ayrılıp bu eve geçtiğini. Herhangi bir sorunu olduğunu bize söylemedi. Hatta oğlum İstanbul`a gidip büyük oğlumun yanında okul okumak istiyordu. O yüzden okul değişimi için başvuru da yaptı ama kabul edilmedi. Ama tatil için köyde iken bir arkadaşı sürekli onu eve gitmesi için arayarak baskı yapıyordu. Hatta İstanbul`a abisinin yanına yerleşmemesini istiyorlardı.” şeklinde konuştu.

“Çevresinde sevilen ve başarılı bir öğrenciydi”

Katledilen Ramazan Fırat`ın çevresi tarafından sevilen başarılı bir öğrenci olduğunu belirten öğretmeni Ramazan Çevik ise, “Ben 1,5 yıl Ramazan`ın öğretmeniydim. Bu süre zarfında Ramazan ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Hatta üniversite sınavını kazandığında beraber tercih yapmıştık. Biz köy olarak, öğretmenler olarak bu olayı duyduğumuzda çok üzüldük. Bu olayın mutlaka bir sebebi vardır. Bu olay aydınlatılırsa belki insanlar rahatlar.” diye konuştu.   (Osman Gülebak- Mustafa Gül - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir