• DOLAR 32.525
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2422.632
  • ...
Köln'de esnaf birliği kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Köln’de özellikle Türkiyelilerin yoğunlukta olduğu Keup Cadesi esnafı bir araya gelerek aynı caddeden ismini alan  ‘Keup Cadesi Esnaflar Birliği’ni kurdular.

Yeni kurulan birliğin açılış törenine, Türkiye’nin Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, Köln Mülheim Belediye Başkanı Norbert Fuchs,  Basın Sözcüsü Dr. Hubert Kriger, Alman filim yapımcılarından Dramaturg, Sosyal Koordinasyon Merkezi’nden Maria Fichte ve Neonazilerin 2004’de yapmış oldukları bombalı saldırıda yaralanan esnaf katıldı.

Birliğin kuruluşu münasebetiyle düzenlenen programda kısa bir konuşma yapan Türkiye’nin Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, “En baştan beri birlikte kalmanın, esasında Keupt Caddesinin ruhunu teşkil etmesi arayış birliğimiz vardı. Ben birlikteliğin gerçek anlamda Keup Caddesinde anlamını bulduğunu düşünüyorum.  Başkonsolosluk olarak esnaflar birliğine desteklerimizi sürdüreceğiz.” ifadelerinde bulundu.

Köln Mülheim Belediye Başkanı Fuch ise yaptı konuşmada şunları ifade etti: “Keup Caddesinin tanıtımını yaptığınız için sizi gerçekten bütün kalbimle sizleri kutluyorum.  Şuanda oturumda bulunan Başkonsolos, başkan, yönetim kurulu üyeleri ve diğer misafirlerle geçen yıldan beri beraberce güzel çalışmalarımız oldu. En kısa zamanda burayı kendine yakışan turistik bir caddeye çevireceğiz.”

Programda, aynı caddede esnaf olan Meral Şahin’de bir konuşma yaptı.

Şahin, “Biz Keup Caddesi esnafı olarak aktif ve başarılı bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızda gerek Alman makamlar, gerekse Sayın Başkonsolosumuz bize gereken desteği tam olarak verdiler. Biz bugün onların desteği ve bize olan inanç ve güvenlerinden dolayı çalışkan ve dürüst arkadaşlarımızla esnaf birliğini kurduk.” dedi.  

Basın Mensuplarının NSU/Neonazi davasının sürecini sorduğu Meral Şahin şu açıklamaları yaptı: “Keup Caddesi bombalamasında zarar gören yönetim kurulu üyemiz Muhammed Ayazgün arkadaşımız davayı takip ediyor. Bunun için basın mensuplarını ayrıca davet edeceğiz. Elimizdeki bilgi, doküman ve gelişmeleri basın mensuplarıyla paylaşacağız. Bugüne kadar Türkiye basını ihmal ettik. Ama bundan sonra her gelişmeyi, özelikle Türkiye basınıyla paylaşacağız.”

Türkiye Başkonsolosu, Mülheim Belediye Başkanı, basın mensupları, Keup Caddesi esnafı ve davetlilerle birlikte hatıra fotoğrafı çekildikten sonra program son buldu.  (Mehmet Kurt- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir