• DOLAR 32.386
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2326.566
  • ...
`Müslüman olmayı düşünüyorum`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Futbola 2004 yılında Stars of Africa Academy'de başlayan May Mahlangu, 2006-2008 yıllarında ülkesinde Alexandra United forması giydi. 2008'de İsveç'in IF Helsingborg takımına transfer olan Mahlangu, 2008-2009 sezonunda kiralık olarak Hassleholm'da 98 maçta 7 gollük performans sergiledi.

Son olarak İsveç Süper Lig ekiplerinden IFK Göteborg'da forma giyen ve 24 maçta sahaya çıkan Mahlangu, 5 gol kaydetti. Devre arasında Torku Konyaspor'a transfer olan Mahlangu, Türkiye'ye adapte olmaya çalışıyor.

"Sow ve Ba'ya özenmedim"

Fenerbahçe maçında Torku Konyaspor'u 1-0 öne geçiren golü attıktan sonra son zamanlarda moda olan secdeye giden Mahlangu, kariyeri boyuncu gol attıktan sonra hep şükrettiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Secde konusunda Fenerbahçeli Moussa Sow ve Beşiktaşlı Demba Ba'ya özenmedim. Babam Müslüman, annem ise Hristiyandı. Babamla camiye, annemle kiliseye gittim. Her iki din için de çevremde insanlar oldu ve onlarla büyüdüm. O yüzden yarı Müslümanım yarı Hristiyanım. Türkiye'ye geldikten sonra Müslümanlarla daha çok etkileşime girdim. Burada İslama ilgim arttı.  Müslüman arkadaşlarımın yanında olduğum için onlarla daha da kaynaştık.Müslüman olmayı düşüyorum."

Bu haberler de ilginizi çekebilir