• DOLAR 32.373
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2322.24
  • ...
"İslami uyanış için İslami ahlakı kavramalıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğubayazıt ilçesinde faaliyet yürüten Anadolu Platformu üyesi derneklerden Gönüllü Dostlar Derneği, Kutlu Aktaş Spor Salonunda ‘İnanç ve Ahlak` konulu seminer düzenledi.

Program Merkez Camii İmamı Nurullah Topçu Hocanın Kuran-ı kerim tilavetiyle başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra kısa bir konuşma yapan dernek yönetim kurulu üyelerinden Yusuf Yardımcı derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Programa konuşmacı olarak katılan Anadolu Platformu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ramazan Kayan, programın içeriğine ilişkin konferans verdi.

Müslüman`ın Allah`ın boyası ile boyanması gerektiğini belirten Kayan, Allah`ın boyası ile boyanmayı şöyle açtı: “Bir Müslüman'ın farklı renklere boyanmaması gerekir. Müslüman'ı Allah`ın boyası ile boyanması gerekir. Nitekim Allah Resulü`nün askeri, mali hiçbir gücü yokken Allah`ın O`nu peygamber seçmesinin sebebi üstün ahlakı idi` buyuruyor.  Toplum içerisinde de bizim tercih nedenimiz ancak güzel ahlak olabilir. Ve unutmayalım ki izzeti ancak Allah bahşeder. Bizler izzeti eğer dünya malında ararsak emin olun Allah bizden izzeti alıp, bizleri eski günlerine geri gönderir. Eğer ki bizler ahlak ve adaletten ayrılmaz isek, Allah biz Müslümanlara izzeti, heybeti ve İslami bir uyanış ve devlet nasip edecektir.”

Gençlere hitap eden Kayan, “Daha önce gençlere nasihat edildiğinde Musab bin Umeyr, Ammar bin Yasir örnek verilirdi. Ve o zaman gençler ‘Biz nerede onlar nerede` diye mukayese ederlerdi. Onun için ben Musab bin Umeyr`den değil zamanın Musabı Şehit Furkan Doğan`dan örnekler verip zamane gençlerine Furkan`ın ahlakını anlatmak istiyorum. Mavi Marmara da Şehit Furkan Doğan ile tanıştığımda güzel ahlakını fark ettim ve alnında secde izini gördüm. Şehidin şahadetinden sonra ailesinden, Furkan`ın babasından Furkan`ın kişiliği hakkında bilgi aldıkça Furkan`ın ahlakına hayranlığım arttı. Bakın kardeşler, Şehit Furkan babasının kendisine vermiş olduğu harçlığı götürüp iki yetim çocuğa veriyormuş. Ve o çocuklar şunu dediler bana; ‘Asıl şimdi yetim kaldık` İşte zamanın Mus`ab'ı diyeceğimiz insan.  ”

Program Ramazan Kayan Hocanın konuşmasının ardından sona erdi. (Ramazan Zeren - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir