• DOLAR 32.576
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2420.256
  • ...
 `Bediüzzaman`ın davası Kur`an`ı yaymaktı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi İdeal Gençlik Topluluğu tarafından ‘Said-i Nursi ve Davası/ Saîd-i Kurdî û Doza wî` konulu konferans yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman ve Eğitimci-Yazar Burhan Zengin`in katılımıyla Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Rektörlük Konferans Salonu`nda düzenlenen konferansa öğrenciler yoğun katılım gösterdi.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan İdeal Gençlik Topluluğu Başkanı Servet Çetiz, “İdeal Gençlik Topluluğu olarak hedef ve gayemiz, okuyan, sorgulayan, irdeleyen, tarihten dersler çıkarabilen istiklale planlı ve kararlı bir şekilde yürüyen ahlaklı, topluma faydalı erdemli bireylerin oluşmasına katkı sağlamaktır.” dedi.

“Rabbini unutmayla karşı karşıya kalan gençliğin Kur`an müfessirini tanımaya ihtiyacı var”

Açılış konuşmasının ardından konuşmak için kürsüye gelen Eğitimci-Yazar Burhan Zengin ise, “Ahir zaman fitnesinin felaket ve felaketler içinde çırpınan, rabbini unutma tehlikesiyle karşı karşıya olan Müslüman gençliğin insanlığın elbette Bediüzzaman gibi dâhiyi, bir mucidi ve bir Kur`an müfessirini tanımaya ihtiyacı vardır. Bugün eğer Risale-i Nur Kur`an ve hadislerden sonra en çok okunan eser özelliğini taşıyorsa asırlardan beri yığınla gelen itiraz ve şüphelere cevap verme noktasında en önemli kaynak oluşturuyorsa, dünyanın birçok diline çevrilerek her renkten, her kesimden milyonlarca insana hitap ediyor ve hidayetlerinde etkili rol oynuyorsa onu en iyi şekilde tanımak bizim öncelikli görevimiz olması gerekir.” diye konuştu.

Program, Sevgi Müzik Grubunun birbirinden güzel okuduğu ilahi ve ezgilerle devam etti.

Daha sonraAraştırmacı-Yazar Özkan Yaman, ‘Said-i Nursi ve Davası` konulu konferansını  verdi.Bediüzzaman`ın davasının Kur`an davası olduğunu ve bunun için ömrünün tamamında zalimlerle mücadele ettiğini vurgulayan Yaman, bunun için hayatının neredeyse tamamının zindanlarda geçtiğini ifade etti.

“Bediüzzaman`ın getirdiği felsefe Kur`an-ı Kerim`in, Peygamberimizin metodudur”

Bediüzzaman`ın ilmi, cesareti ve alimliği ile kısa sürede tüm dünyaya nam saldığını ve zalimlerin de korkulu rüyası haline geldiğini vurgulayanYaman, “Üstad medrese kökenlidir ve medrese alimidir ama medrese alimleri üstada sahip çıkmamışlar. Bugünde çıkmıyorlar. Bazen onu överek bahsediyorlar ama sahiplenmiyorlar. Risale-i Nur şuan hiçbir medrese de okutulmaz. Çünkü üstad klasik, standart, statükocu ve monotonun dışında düşünmüş. Getirdiği felsefe aslında Kur`an-ı Kerim`in Peygamberimizin metodudur. Risale-i Nur`lar okunduğu zaman terapi oluruz, birçok hastalıktan kurtuluruz. Risale-i Nur`u okunduğu zaman zihinsel hastalıklardan ve kişilik bozukluklarından kurtuluruz.” ifadelerine yer verdi.

Program katılımcıların Yaman`a yönelttiği soruların yanıtlanması ile  son buldu.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir