• DOLAR 32.377
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.351
  • ...
Türkiye, Filistinin Üyeliğinden Memnun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Paris`te düzenlenmekte olan UNESCO Genel Konferansı`nda,  yapılan oylamada, Filistin`in UNESCO`ya üyeliğine ilişkin karar tasarısının büyük bir çoğunlukla kabul edildiği anımsatılarak, ``Böylece Filistin UNESCO`nun 195. üyesi olmuştur.

Türkiye, bu sonucu büyük bir memnuniyetlekarşılamaktadır. Gelinen aşamada, Filistin halkını temsil eden Filistin Devleti`nin tanınması uluslararası camia için bir yükümlülük ve vicdani bir borçtur. UNESCO Genel Kurulu`na tam üye olarak kabul edilmekle, Filistin halkı uluslararası camiada hak ettikleri konumu elde etme yönünde önemli bir mesafe katetmiştir`` denildi.

Açıklamada, Filistin`in UNESCO`ya üyeliğinin, bu ülkenin Birleşmiş Milletlere 23 Eylül`de yaptığı tanınma başvurusunu değerlendirmekte olan BM GüvenlikKonseyi`nin tüm üyelerine yönelik anlamlı bir mesaj olduğunun altı çizildi.

Bakanlık açıklamasında şunlar kaydedildi:

``Türkiye, önümüzdeki süreçte, başta BMGK üyeleri olmak üzere, tüm ülkeleri uluslararası toplumun bu mesajını dikkate alarak hareket etmeye davet etmektedir.

Türkiye, Filistin`in UNESCO`ya üye kabul edilmesinin bölgemizde adil, kalıcı ve kapsamlı barışın tesis edilmesine katkı sağlayacağına inanmakta ve bu çerçevede, taraflar arasında iki devlet temelinde kalıcı barış görüşmelerinin kısa sürede yeniden başlatılmasını desteklemektedir
.``

Bu haberler de ilginizi çekebilir