• DOLAR 32.557
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2428.003
  • ...
Vangölü kıyısında mesire alanı yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tatvan Belediyesi tarafından, Vangölü kıyısında sebze hali karşısında bulunan ve daha önceden çöp toplama alanı olarak kullanılan yaklaşık 100 dönümlük araziyi ıslah çalışmaları kapsamında rehabilite edildi.

Yapılacak çalışmalar hakkında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, alanda yapılacak yeşillendirme çalışmasıyla birlikte yeşil ile mavinin birleştiği bir noktada piknik yapmanın ayrıcalık olacağını kaydetti.

Projeyi kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini belirten Aksoy, şunları söyledi: “Daha önceden ilçede çöp depolama alanı olarak kullanılan bölgelerde ıslah çalışmaları gerçekleştirmiştik. Sebze hali karşısında Van Gölü kıyısında bulunan bu alanda onlardan biriydi. Yaptığımız tasfiye çalışmasından sonra burada bulunan çöp havzalarını ortadan kaldırdık. Şuan yapımına başladığımız mesire alanı projemiz dahilinde farklı noktalardan kökü ile birlikte söktüğümüz ağaçları da bu alanda tekrar toprağa dikerek değerlendirmiş olacağız. Ayrıca şehir mobilyaları kamelyalar, barbekü ocakları ve çeşmeler ile donatacağımız mesire alanında, vatandaşlarımıza Van Gölü’ne karşı o eşsiz manzarada yeşil ile mavinin birleştiği bir noktada, piknik yapma fırsatını sunacağız.” diye konuştu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir