• DOLAR 32.361
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.089
  • ...
Aile hekimlerine 30 saat nöbet sınırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile hekimlerinin nöbetine ilişkin planlama, aile hekimliği uygulamasında aksamaya yol açmayacak şekilde yapılacak ve hafta içi sekizer saat, hafta sonu ise onaltı saatten fazla olmamak üzere haftalık toplam 30 saatten fazla nöbet tutturulamayacak.
Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. 
Yönetmelik değişikliğiyle eğitim, aile sağlığı merkezinde veya biriminde, tıpta uzmanlık mevzuatında belirlenen sorumluluğu çerçevesinde, asistanlarca sunulan aile hekimliği hizmetlerini ve bu personelin eğitimlerini koordine eden, öğretim üyesi, eğitim görevlisi ve başasistan gibi tıpta uzmanlık mevzuatına göre eğitim vermeye yetkili kişiler yapabilecek.

Eğitim aile hekimliği birimleri, eğiticinin gözetim ve koordinasyonunda, aile hekimliği hizmeti veren bir asistan ile en az bir aile sağlığı elemanından oluşacak.

Eğitim aile sağlığı merkezi, eğiticinin gözetim ve koordinasyonunda, bir veya birden fazla asistan ile aile sağlığı elemanlarınca aile hekimliği hizmetinin verildiği ve tamamı eğitim aile hekimliği birimlerinden oluşan sağlık kuruluşları olacak.
Kaynak : AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir