• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İdil İrşad Der Şehitler Gecesi düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tepeköy  merkez Camisinde yapılan anma gecesine 7` den 70`e erkek ve bayan köy sakinlerinin   katıldığı görülürken,  ilçe merkez ve çevre köylerden de yoğun katılımın olduğu görüldü.

Program Kur` anı Kerim tilavetiyle başladı. Geceye konuşmacı olarak katılan Molla Kerbela  Şanlı  Şehit ve Şahadetin önemine vurgu  yaptı.   

Şanlı Hoca konuşmasına,  “ Şahadet ayı münasebetiyle şu an burada toplanmış bulunmaktayız. Şehit M. Şefik ve Şehit  Celaleddin de bu günlerde şehit olmuşlardır. Bu münasebetle özelde köy şehitleri, genelde tüm şehitleri anmak ve şahadet üzerine konuşmak için buradayız. Sizlere nasihat etmeye gelmedik. Çünkü sizler görmüş ve yaşamış insanlarsınız. Sadece bir sohbet etmeye ve hatta sizden ders almaya gelmişiz.” sözleri ile başladı.

“Din bir bütündür”

Şalı Hoca konuşmasının devamında, “Şahadete yolda üç nokta vardır ve bunları izah etmeye çalışacağız. Bunlar Allah yolunda Nöbet, Ceng ve Cihat ile Allah yolunda öldürülmedir. Bu üç noktayı hayatımızda uygulamamak için kafirler dinimizi Kur` an ve sünnetten öğrenmemizi istemezler. Bize örf ve adetler üzerinden dini lanse ettirdiler. Bizler dinimizi dede ve babalarımızdan öğrendiğimiz için Cihat ruhunu unuttuk, örf ve adetler üzerine yürüdük. Halbuki dinimizi Kur` an ve Sünnetten öğrenmemiz gerekir.

Din sadece Namaz kılmak, Oruç tutmak değildir. Nasıl ki Namaz ve Oruç farz ise, zulme karşı baş kaldırmak, Cihat etmek de o kadar farzdır. Bizim Kur` an`ın içine girip ayetleri seçme hakkımız yoktur. Din bir bütündür, Kur`an bir bütündür bundan dolayı hepsi farzdır. Biz  de diyoruz ki hepsi baş göz üstüne, hepsini kabul ediyoruz. Kur` an`dan hoşumuza gideni alıp, hoşumuza gitmeyeni almamak gibi bir tercih hakkımız yoktur.” ifadelerini kullandı.

“Bir gecelik allah yolunda tutulan nöbet bin yıl ibadetten daha hayırlıdır”

Konuşmasında Hz. Muhammed`in ‘İki göz cehennem ateşiyle yanmaz, Allah için göz yaşı akıtan göz ve Allah yolunda nöbet tutulan göz` ile ,`Bir gecelik Allah yolunda tutulan nöbet bin yıllık ibadetten daha hayırlıdır.` Hadislerini hatırlatan Kerbela Şanlı Hoca şunları kaydetti:

“Bin yıllık ibadet az bir şey değildir.  Bir kişinin gündüzü oruçlu,  gecesini de ibadetle geçiren kişinin ibadetinden daha hayırlıdır bir gecelik nöbet. Böyle birisi ölse de, kıyamete kadar sevabı devam eder ve Cehennem ile arası 7 hendek mesafesinde olur. Her bir hendek yeryüzü ve gökyüzü arası mesafesindedir. Diğer yandan şehitler , Allah`tan dünyaya tekrar tekrar gelip şehit olmayı isterler. Şehadet o kadar büyük bir mertebedir ki,  Hz. Resülullah da şehit olmayı çok istemiş.”   

Sahabelerin hayatından örnekler veren Şanlı Hoca konuşmasına şöyle devam etti. “Bazı sahabeler bir rekat namaz kılmadan cennete gitmişlerdir. Heyber savaşında köle ve Yahudi olan Esvedi Rai, Hz. Resulullah`ın yanına gelerek iman ediyor ve savaşa katılarak şehit oluyor. Ve Hz. Resulullah onun hakkında şöyle  diyor. “Az ibadet büyük mükafat”. Yani  şehit olanın mükafatı çok büyüktür .”

Hak ve batıl  mücadelesinin  bitmez kıyamete kadar devam edeceğini  ve bununla beraber şahadetinde devam edeceğini  söyleyen Şanlı  Hoca,  “Kafirler her zaman vardır ve var olacaklardır. Hz. Resülullah zamanındaki kafirlerin boynuzları yoktu. Renkleri ne olursa olsun fark etmez dine karşı olanların tümü kafirdir. Bu laik olur, Komünist olur veya Sosyalist fark etmez. Tercihimiz, ya Kur` an-ı Kerim olacak, yada diğerleri. Cennetin yolu tek yoldur. 124 bin Peygamberin Sahabelerin ve Şehitlerin yoludur. Cennete ulaşmak için ancak bu yolları kullanmak gerekir.

Müslüman oluşumuzdan korkmamalıyız. Şu an niye bizi öldürüyorlar. Acaba mal için mi, yoksa namus için mi veya başka bir haklarına tecavüz mu etmişiz? Hayır. Sadece dertleri İslam`dır, yani Müslüman oluşumuzdur. Yoksa alıp  da veremeyeceğimiz bir şey yoktur. Onlar küfürlüklerinden korkmayıp bunun için çalışıyorlarsa, biz niye Müslümanlığımızdan korkalım? Hayır korkmayacağız.Allah elimizle onları cezalandırmak istiyor ki, mükafatımız artsın.” şeklinde konuştu.

“Şehitlerin mirasına sahip çıkmalıyız”

Şanl Hoca konuşmasına, “Eğer bugün burada toplanmış isek veya rahatlığa kavuşmuşsak yada İslam davası ilerlemişse bu şehitlerin bereketidir. Bu nedenle Şehitlerin bize bıraktığı bu mirası bu yükü kaldırmak ve devam etmek gerekir. Yoksa onları üzeriz. Şehitlerin ailelerini, çocuklarını sahiplenmek lazım.”  cümleleri  ve yaptığı dua ile son verdi.

Program, şehitler ile ilgili  sinevizyön gösterimden sonra son buldu. 

 (M. Şerif Aşkın-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir