• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (DOSB)’nde çeşitli inceleme ve temaslarda bulunan Diyarbakır valisi Hüseyin Aksoy, DOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdulkadir Karavil ve DOSB Müdürü Mehmet Özel’inde katıldığı yönetim kurulu toplantısına başkanlık etti.

Toplantının ardından DOSB’de faaliyet gösteren firmalarda da incelemelerde bulunan Vali Aksoy, İlk olarak yer altı çöp konteyneri ve ambulans ile cenaze araçları dizaynı yapan bir fabrikayı ziyaret etti.

Yapılan çalışmaları yerinde inceledi Vali Aksoy, daha sonra otomatik kepenk ve otomatik kapı fabrikasına geçti. Vali Aksoy’a firma sahibi tarafından burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. 

“164 firma da 5500 kişi istihdam edilmiştir”

Vali Aksoy’un son durağı ise alüminyum profil ve kompozit üretim fabrikası oldu. Burada yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Vali Aksoy daha sonra beraberindekiler ve fabrika çalışanları ile birlikte yemek yedi. Yemeğin ardından basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Vali Aksoy, Organize Sanayi Bölgesinin hızla geliştiğini belirterek şuanda 164 firma da 5500 kişinin istihdam edildiğini söyledi.   

Vali Aksoy konuşmasına şöyle devam etti: “ 66 firmanın şuan da inşaatı devam etmektedir. Yeni yatırımcılara arsa tahsisimiz devam ediyor. Bölgemizin gelişmesinde ve kalkınmasında OSB çok önemli bir yere sahiptir. Ek OSB alanının faaliyete geçmesi için çalışmalarımız devam etmektedir. Alt yapı çalışmalarının ihalesinde belli aşamalara geldik. Yeni yatırımcılarımıza Diyarbakır olarak gerekli tüm yardımı vermeye hazırız ve yatırımcıları Diyarbakır’da görmekten memnuniyet duyacağız.” dedi. - İLKHA