• DOLAR 32.332
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2280.134
  • ...
Ahlat'a 21 milyon TL'lik yatırım yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ahlat’ta Engelsiz Yaşam Merkezi ve 50 yataklı Ek Devlet Hastanesi’nin ihalesinin yapıldığını belirten AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Ahlat’ın ekonomisini canlandırarak işsizliği azaltacaklarını söyledi.

Kiler, yaptığı yazılı açıklamada, “Ahlat, bizim için nadide güzelliğe ve engin bir tarihe sahip olan ilçemizdir.13 yıldır Ahlat’la ilgili her türlü yatırımı gerçekleştirdik. Bundan sonrada gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Ahlatımızda bu ay 21 milyon TL gibi dev bir yatırıma başlıyoruz.” dedi.

Mevcut Ahlat Devlet Hastanesi 40 yataklı olup ihtiyacı karşılamakta yetersiz kaldığını dile getiren Kiler, “Sağlık Bakanımız ile görüşmelerimiz neticesinde kapasitenin artırılmasını talep ettik. Bakanımızda bizleri kırmayarak ihtiyaç duyulan 50 yataklı Devlet Hastanesi’nin yapılması talimatını verdi. Ahlat Devlet Hastanesine yapacağımız ek yatırımla birlikte yatak sayısını 90 kişiye çıkarıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kiler’in yapmış olduğu açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Hastanenin ihale bedeli yaklaşık 16 milyondur. Hastanemizin hizmete girmesi ile birlikte Ahlat Devlet Hastanesi bölgenin en büyük hastanesi olacak ve civar yerleşim merkezlerinden hastaları kabul edecektir. Hastanemizde şuan görev yapan hekim sayısı 9’dan 25’e, sağlık personel sayısını 85’ten 170’e ve hizmet alımı personel sayısını ise 42’den 90’a çıkacaktır. Böylece Ahlat Devlet Hastanesi’nde toplam 140 yeni istihdam sağlamış olacağız.”

Son olarak Kiler, Ahlat’a yapılacak olan yatırımlar neticesinde hem Ahlat’ın ekonomisinin gelişeceğini hem de yeni iş imkanları sağlanacağını kaydetti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir