• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.578
  • ...
PTT, dolandırıcılara karşı uyardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PTT'den yapılan açıklamada, vatandaşların mail adreslerine PTT tarafından gönderilmiş gibi, virüs içeren "oltalama mail" gönderildiği belirtildi.

Mailin içerisindeki linke girildiği zaman, Kuruma ait gönderi takip sayfasının kopyalanarak hazırlandığı sayfa üzerinden "Adres Değişiklik Formu"nun indirilmesi istenmekte ve form indirilmesi için tıklandığında dosyanın içerisinde bulunan virüs (zararlı yazılım) kişinin bilgisayarına bulaşıyor.

SAHTE MAİL ÖRNEĞİ

EA273182901BE takip numaralı kargonuz 09 Mart 2015 adresinize teslim edilememiştir. Lütfen adres bilgilerinizi güncelleyerek kargonuzu teslim alınız.

Teslimat adresi değiştirmek için PTT Adres Değişikliği Formu indirip dikkatlice ve eksiksiz olarak doldurmanız gerekmektedir.

Adres Değişikliği Formu İndir

Dikkat

Kargonuz 15 iş günü içinde almanız gerekmektedır. Fazladan her gün için PTT sizden 25TL/günlük tazminat talep etme hakkına sahip olacaktır.

Gizlilik Politikası

PTT olarak ilgili kuralların tarafımızca tümü ile eksiksiz bir şekilde yerine getirileceğini teyit etmekteyiz. Böylelikle, aşağıda belirtilen kişisel bilgi toplama ilkelerine bağlı olarak, tüm gayretimizi tarafımızca toplanmış olan her türlü bilgiyi ekibimizce alınan sıkı güvenlik ve gizlilik önlemleri ile saklama hususunda özen göstermekteyiz. Kişisel bilgi toplama ve kullanımını en aza indirgeyerek, toplanan kişisel bilgileri sadece işlemlerin gerçekleşebilmesi için gerekli olan süre kadar tutmakta, öte yandan size en kaliteli hizmeti ve birbirinden güzel fırsatları sunmaktayız. Web sitemiz, gizlilik konusunda yeterince duyarlı olduğunu gösterebilen ve standartlarımıza uygun olan sitelere bağlantılar içermektedir. Ancak ilgili sitelerin içeriği ya da gizlilik uygulamalarından PTT sorumlu tutulamaz.
Bu e-posta esat-emrah.silsupur@transport.alstom.com için gönderilmistir. Eğer artık ilgilenmiyorsanız haber grubu üyeliğinizi iptal edebilirsiniz

Bu haberler de ilginizi çekebilir