• DOLAR 32.535
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2443.002
  • ...
`Çalıştay ve alınan kararlar tarihi bir adımdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru “Kürdistan ve Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı” nı desteklediklerini belirterek, alınan kararların tarihi kararlar olduğuna dikkat çekti.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman İl Başkanı Mehmet Emin Doğru, hafta sonu Diyarbakır`da yapılan “Kürdistan ve Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı”ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Türkiye`nin farklı bölgelerinden 3 bin 500 STK adına 600 delegenin katıldığı “Kürdistan ve Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı”nı önemsediklerini ve desteklediklerini belirten Doğru, “Çalıştayın Kürt meselesi açısından bir milad olacağına inanıyorum. Çalıştay ve alınan kararlar tarihi bir adımdır. Çalıştaya katılan ve destek veren akademisyenler, alimler, kanaat önderleri ve platform ile STK temsilcileri çok önemli ve değerli görüşler sundular. İlk kez bu şekilde çok farklı İslami STK ve cemaatlerin çözüm adına bir araya gelmeleri ve bölgenin sorunlarına eğilmeleri çok önemli bir gelişmedir. Türkiye`de ilk olan bu çalıştayın Diyarbakır`da yapılmış olması da anlamlı ve çok önemlidir” dedi.

Çalıştayda, Kürt meselesinin ortaya çıkması ve çözüm önerileri konusunda manifesto niteliğinde önemli kararlar alındığına dikkat çeken Doğru, “Çalıştayın sonunda 28 maddede özetlenen sonuç bildirgesinde; İslami değerlere aykırı hiçbir çözümün Kürtler nezdinde karşılık bulamayacağı, Kürtçe`nin resmi dil olması, anadilde eğitimin hemen başlatılması, Kemalizm'in tasfiyesi, yeni bir anayasa,  PKK'nin silah bırakması ile Kürt meselesinin ayrı ayrı ele alınması, Kürt halkını, aşiretleri, hatta aileleri birbirinden ayıran yapay sınırların sembolik hale getirilmesi gibi manifesto niteliğinde taleplerde bulunulması son derece önemli tespitler ve çözüm önerileridir” şeklinde konuştu.

Çalıştayda Kürtlerin ümmetin bir parçası olduğu ve meselenin ümmetin meselesi olduğunun ifade edildiğini hatırlatan Doğru, “3 bin 500 STK`nın biraya gelmesi hem bölgemiz hem de ümmet adına umut vadeden bir gelişmedir. Ümmetin asli unsurlarından olan Kürt Halkını,  İslam dışına çıkarmaya hiç kimse güç yetiremeyecektir. Bu çalıştay, inşaallah ümmetin topyekûn vahdetine yol açacak bir başlangıcın ilk adımı olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Doğru son olarak, bu çalıştay ve birliktelikten sonra devlet aklı ve bölge üzerine hesabı olan güçlerin bu birlikteliği hesaba katmak ve ona göre adım atmak zorunda kalacaklarını kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir