• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kayseri`de Peygamberin izindeki gençlik konuşuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlmi, Eğitim, Sosyal, Kültürel, Akademik, Bilimsel ve Sportif faaliyetleri yapmak üzere Erciyes Üniversitesi`ndeki öğrencilerin kurduğu Rehber Gençlik Kulübü ilk programını gerçekleştirdi. Erciyes Üniversitesi`nin Sabancı kültür merkezinde bulunan konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Siyer Araştırmacısı Muhammed Emin Yıldırım Hoca katıldı.

Program Erciyes Üniversitesi Camii İmamı Ramazan Şengül Hocanın okuduğu Kur`an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Programın selamlama ve açılış konuşmasını kulübün Başkanı Bilal Çevik yaptı. Daha sonra Siyer Araştırmacısı Muhammed Emin Yıldırım Hoca “Resulullah Ashabının izinde Rehber bir Gençlik” konulu bir sunum yaptı.

Öncelikle kulübün ve çalışmalarının hayırlara vesile olmasını temenni eden Siyer Araştırmacısı Muhammed Emin Yıldırım Hoca, Ashab-ı Kehf ile günümüzde yaşayan Müslümanlar arasındaki benzerliklere değinerek, “Şuanda içinde bulunduğumuz bu zemini hepimiz iyi biliyoruz. Genel anlamda insanlığın, özel anlamda Müslümanların sıkıntılarını hatırladığımız zaman, yaşadığımız şu zeminin ve zamanın pekte içimizi açan, bizi farklı noktalara çeken bir zeminin olmadığını biliyoruz.  Dolayısıyla bir kıyas yaptığımız zaman, Ashab-I Kehf ile şuan ki ashap arasında, yani yaşayan insanlar arasında bir bağ görürsünüz ki, ben o bağın çok önemli olduğuna ve özelikle gençlerin de bunun şuurunda olmasına dikkat çekmek isterim. Nedir o bağ biliyor musunuz? Benzerlikler çok ama temel bir bağ var. Ashab-ı Kehf`in önünde onlara örnek olan canlı temsilciler yoktu ve bu çağın gençlerinin önünde yok. Bu çağın gençlerinin böyle bir dezavantajı var. Yaşı kırk ile on beş arası olan insanlar, Allah`ın kitabını yaşama ve Peygamber Sallallahu Aleyhi Ve Sellem`in sünnetine riayet etme, sünneti yerine getirme adına hayatıyla temsil noktasındaki Rehberlerden ne yazık ki mahrumlar.” şeklinde konuştu.    

Bizler temsiliyet adına problemler yaşıyoruz”

İslam`ı konuşanların çok, ama yaşayanların az olduğunu ifade eden Yıldırım, “Neden İslam`ı konuşanlarımız çok ta yaşayanlarımız az, neden İslam`ı yaşatmak konusunda biz sıkıntı yaşıyoruz. Neden geçlerimizin imanla, namazla,  tesettürle, aralarında mesafe var ve neden her geçen gün makara tersine doğru sarıyor. Söylemde İslamlaşırken eylemde İslamlaşma, hayatımızdan her geçen gün kayıp gidiyor. Neden evlerimizde ve sofralarımızda istenilen ve özlenen o güzel tablolar yok. Neden bu bağlamda bazı zafiyetler her geçen gün çoğalıyor, bunun zeminine baktığımız zaman faturayı gençlere kesme gibi bir kolaycılıkla işin içerisinden çıkamayız. Bizim gibi önde olan, bizim gibi gençliği geçen insanlar gençlere örnek olma adına sıkıntılar yaşıyorlar, yaşadığımız için bu manada problemlerimiz var. Kaç tanemiz çoluk çocuğuna; evladım, kızım, oğlum, falanca abine bak, filanca ablana iyi bak; bak ondan peygamberin, sahabenin kokusu geliyor, diyerek işaret edeceğimiz kaç kişi var. Evet, bizler temsiliyet adına problemler yaşıyoruz.” dedi. 

Gayemiz fahri kâinat Hz. Muhammed`in Rehberliğini hatırlamak ve hatırlatmaktır”

Rehber Gençlik Kulübü Başkanı Bilal Çevik ise yaptığı konuşmada,  “Hayatımızın en verimli çağı olan gençlik döneminde, bizleri İslam dinine hizmet eden kullarından eylediği ve hak yolunun yolcuları olarak seçtiği için Allah`a hamd-u senalar olsun. Rehber Gençlik Kulübü olarak, bizler yeni bir yola çıkmıyoruz. Bilakis kadim bir yolun yolcularıyız, büyük bir mirasın varisleriyiz. Bizler yeni bir liderlik iddiasında bulunmuyoruz. Gayemiz fahr-i kâinat Hz. Muhammed`in Rehberliğini hatırlamak ve hatırlatmaktır. Hz. Âdem`in, Hz. Nuh`un, Hz. İbrahim`in, Hz. Muhammed`in davasına sahip çıkmaktır. İskilipli Atıf Hoca`nın, Maraş'ta Sütçü İmam`ın, cami avlusunda şehit edilen Metin Yüksel`in, şehit Furkan Doğan`ın, şehit Yasin Börü`nün ve binlerce şehidin bize kanıyla emanet ettiği İslam davasına sahip çıkmaktır. Bu nedenle kulübümüz, her ne kadar yeni ise de davamız kadim bir davadır.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Rehber Gençlik Kulübü adına İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı, Doç. Dr. Şahin Güven tarafından Muhammed Emin Yıldırım Hocaya çiçek takdim edildi. (Fatih Gültekin – İLKHA)    

Bu haberler de ilginizi çekebilir