• DOLAR 32.589
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2503.287
  • ...
Batman sağlık müdürlüğü helikopter pisti kurmak istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, yaptıkları çalışmalar hakkında İlke Haber Ajansı'na açıklamada bulundu.

Kentteki 112 hizmetleri hakkında bilgi veren Bodakçi, “Her ilde olduğu gibi Batman’da da 112 sağlık hizmetleri müdürlük bünyesinde yürütülüyor. Müdürlüğümüze bağlı olarak çalışan komuta kontrol merkezimiz, ildeki bütün ambulansların sevk ve idaresinden sorumludur. Günlük ortalama 80-85 civarında vaka sayımız var. Batman ve ilçeleri dâhil olmak üzere toplam 20 tane istasyonumuz mevcuttur. Bunların 19 tanesi aktif olarak çalışıyor ve Kozluk Bekirhan’da açtığımız istasyonun fiziki şartlarını uygun hale getirdikten sonra onu da faaliyete geçireceğiz.” dedi.

“Ulaşmadığımız hiçbir vaka bulunmuyor”

Batman’da 2014 yılından bu yana 29 bin 774 hastayı 112 ambulanslarıyla taşıdıklarını söyleyen Bodakçi, “Merkezde daha önceleri ilk 10 dakikada bir vakaya ulaşma oranımız yüzde 79 idi. Şimdi bu ay itibariyle bu oranı yüzde 90’a çıkarmış bulunuyoruz. İlçe merkezlerimizde bu oran yüzde 94’tür. İlçe kırsallarında da ulaşamadığımız hiçbir vaka bulunmuyor.” ifadelerini kullandı.

56 hasta dışarıya sevk edildi

Kentte 2014 yılında uçak ambulansla 39 ve helikopter ambulansla da 17 hastanın sevk edildiğini belirten Bodakçi, bunun birçok ilden daha iyi bir istatistik olduğunu vurguladı.

“Batman’daki hastanelerden günlük 10 bin hasta yararlanıyor”

Batman’da 5 özel, iki de kamu hastanesinin olduğunu ifade eden Bodakçi, “Bunlardan yararlanan hasta sayısı günlük ortalama 10 bin civarındadır. Bu hastalardan bir kısmı il dışına sevk ediliyor. 3. basamak yoğun bakımlara sevki gerektiren hastalarımızı genelde uçak ambulanslarla sevk ettiriyoruz. İleride bu sayımız artarsa Allah’ın izniyle Batman’a bir helikopter pisti kurma hedefimiz var. Bu da olursa helikopter ambulansla Batman’daki hastaların çevre illerindeki hastanelere daha kısa mesafede ulaştırmayı planlıyoruz.” dedi.

“Çağrıların yüzde 95’ten fazlası asılsızdır”

112 çağrıları hakkında da bilgiler veren Bodakçi, “2014 yılında aldığımız bir milyon 518 bin 559 tane çağrıdan 29 bin 774’ü gerçek çağrıdır. Yaklaşık olarak bu çağrılardan yüzde 95’ten fazlası asılsız ve gereksiz çağrılardır. Bunlardan sadece yüzde 5’i asıllı çıkıyor.” diye konuştu.

“31 ambulans hizmet veriyor”

Batman’da daha önce 26 ambulansın hizmet verdiğini dile getiren Bodakçi, yeni aldıkları 6 ambulansla birlikte kentte şuanda tam teşekküllü 31 tane ambulansın hizmet verdiğini söyledi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir