• DOLAR 32.384
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2326.267
  • ...
Filistin Kadını, Direnişin ve Kahramanların Anasıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyadaki kadınlar “Dünya Kadınlar Günü”nde bir gül alıyorlarsa, Filistinli kadınlar, hayatın her alanında verdikleri bedel ve gösterdikleri fedakarlıklar nedeniyle baş tacı edilen güllerdir… O hem şehit, hem yaralı; hem esir anası, hem şehit anası; bunların yanında kahramanları doğuran ve yetiştiren şahsiyettir.

Kays, aşık olduğu Leyla için şiirler dizip onu yüceltmiştir ancak bugünün çağdaş şair ve edebiyatçılarının kalemleri Filistin`in direnişçi kadınlarını nitelemekten acizdir. Çünkü Filistin kadını, işgale karşı direnişin adresidir. Alnı sadece Allah için inmiştir.

Filistin kadınının bayrağı kuşatmaya rağmen sürekli göğün özgürlük havasını kucaklamakta ve yükseklerde dalgalanmaktadır. Bir elinde Kur`an, diğer elinde emzirdiği çocuğuna din ve vatan sevgisi aşılamakta ve onun kulağına “sakın bunlarda kusurla davranma” diye fısıldamakta, meydanlarda direniş gösteren eşinin silahına sırtını dayamaktadır. Bütün bunlar onun öğretmen, doktor, mühendis olmasına da mani olmamıştır.

Filistin Enformasyon Merkezi, Gazze`deki Kadın Hareketinin çağrısı üzerine yapılan ve Filistin kadınının küresel direnişiyle kutladığı etkinliğe katıldı.

Filistin kadını direnişin kaynağıdır

Etkinliğe gönderdiği mesajla katılan milletvekili Dr. Cemile Eş-Şanti “şehit ve özgür insanları doğuran, direnişin kaynağı; direnişin manevi ve lojistik desteği Filistin kadınına selam ve muhabbetlerimi gönderiyorum” diyordu.

Filistinli kadının yüceliğine işaret eden Eş-Şanti şunları paylaştı: “Din, vatan ve kimlik için mücadele ettiğini gören ve direnen Filistin kadını dünyanın kendisine saygıyla eğilmesini sağladı. Filistin kadını ‘Dünya Kadınlar Günü`nde baskıya, zulme, kuşatmaya maruz kalmakta ve olumsuzluklar hayatının her alanına yansımaktadır. Ama bütün bunlara rağmen ev işlerini sevk ve idare etmekte, yalçın dağlar gibi dimdik ayakta durmakta ve alternatifler üretmekten geri durmamaktadır. İşgal altındaki Filistinli kadının sıkıntıları, başına düşmanın füzeleri düşerken, evi kendisinin ve yavrularının üzerine yıkılırken daha da artmaktadır. Bütün bunlara rağmen sabretmekte ve direnmektedir.”

Esir ve yaralı

Mesajında direnişi destekleyen asıl unsurun kadın olduğunu fark eden işgal güçlerinin kadını hedef almaya başladığını belirten Eş-Şanti, bunun neticesinde binlercesinin şehit edildiğini, yaralandığını ve onlarcasının zindanlara doldurulduğunu söyledi.

Mescidi Aksa`da nöbet tutan kadınları da selamlayan Eş-Şanti, onların bir ellerinde Mushaf, diğer ellerinde ise düşmana karşı Aksa`yı koruyan asalarının olduğunu belirtti.

Filistin kadını adına Siyonist işgalciye seslenen Eş-Şanti şu mesajı verdi: “Filistinli kadının kim olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Yenilmiş Ekin Savaşının ardından Filistinli kadının çocuklarını Kassam`ın elinde askeri eğitim görmesi için eğitim merkezlerine gönderdiğini gördünüz. Bununla size, bu halkın yenilemeyeceği, bütün Filistin`i kurtarmak için sizi kovalamaya devam edeceği mesajını verdi. Filistin kadını direnişine saldırılmasını asla kabul etmeyecektir. Çünkü direniş Filistin kadınının kırmızı çizgisi; onun izzet ve onurudur.”

Her şeye rağmen direnen kadın

Gazze`de üzerinde tevhid kelimesinin yazılı olduğu bayraklarla meydanları süsleyen gösteride konuşan Gazze`deki Kadın Hareketi sözcüsü Fatıma Abdullah, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine şunları söyledi:

“Filistin kadını şehittir, yaralıdır ve esirdir. Aynı zamanda evi yerle bir edilmiş olan Filistin kadını ‘Dünya Kadınlar Günü`nde hakkını talep ediyor. İşgal rejiminin yerle bir ettiği evinin yeniden inşa edilmesini ve haklarının korunmasını istiyor.”

“Filistin kadını çok zor şartlar altında ağır savaşlar yaşadı. Hükümet bugün bu sıkıntılar içindeki Filistin kadınına değer vermeli, ona evine bir lokma yiyecek getirmesi, yaralarını sarması ve biraz toparlanması için iş, aş ve evinin imarı için imkânlar sağlamalıdır.”

Gösteriye katılan kadınlardan savaşta evi yıkılan ve çocuklarıyla birlikte evsiz kalan Hanan Mustafa muhabirimize şunları paylaştı:

“Kardeşim şehit oldu ve evim de yıkıldı. Evsiz kaldım. Çocuklarım ise en basit imkânlardan mahrum kaldı. Kira ödeyemeyecek duruma geldim. Çocuklarım için temel ihtiyaçlardan yoksunum. Dünya Kadınlar Günü'nde dünyanın, kuşatma altında olan, maaş alamayan, çocuklarına bakamayan Filistin kadını için, Gazze kadını için harekete geçmesi gerekir. Artık kuşatma yeter. Zulüm ve yıkım yeter…”

Kuşatmanın kaldırılmasını isteyen Ummu Muhammed ise duygularını şöyle aktardı:

“Sınır kapılarının açılmasını ve Gazze'nin imarına acilen başlanmasını istiyoruz. Çocuklarımız açlıktan, hastalarımız ise ilaçsızlıktan ölüyor. Dünya Kadın Günü'nde Filistin kadını zulüm ve kuşatma görüyor. Filistin kadınının boğazı Gazze`de kuşatma ve saldırganlıkla sıkılırken kadın hakları savunucuları nerede?”

Filistin Enformasyon Merkezi

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir