• DOLAR 32.322
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2293.066
  • ...
E-muhtar sistemi hayata geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gruplar halinde, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ağırladığı muhtarların talepleri hayata geçiyor. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı, sayıları 50 bini geçen muhtarlar için "jet" hat kurdu. Muhtarlıklar Daire Başkanlığı oluşturma kararı alan Bakanlık, tüm muhtarlara özel e-posta adresi tahsis etti. Muhtarlar, talepleri buradan Ankara'ya yazacak, merkez de bunları ilgili valilik ve belediyelere yönlendirilecek. Genelgeye göre sistem şöyle işleyecek:

GÖNDER MAİLİ, BUL ÇÖZÜMÜ

Sisteme göre İçişleri Bakanlığı tarafından "www.muhtar.gov.tr" uzantılı bir internet sitesi kuruldu. Her muhtara da bir "mail" adresi verildi. Muhtarlar bu internet sitesi üzerinden taleplerini iletecek. Talepler, sistem üzerinden ilgili valiliğe, il veya ilçe belediyesine yönlendirilecek.

15 günde cevaplanacak

Valiliklerle, il ve ilçe belediyeleri bu talepleri en geç 15 gün içinde sistem üzerinden cevaplayacaklar. Sistemin yönetiminden bizzat valiler ve belediye başkanları sorumlu olacak. Vali tarafından görevlendirilen bir vali yardımcısı, büyükşehirlerde büyükşehir belediye başkanı tarafından görevlendirilen bir genel sekreter yardımcısı olacak. Sorumlu personel olarak sisteme tanıtılacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir