• DOLAR 32.593
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2499.91
  • ...
Hasta ve yakınları bekleme salonu istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Devlet Hastanesine giden birçok hasta ile hasta yakını oturup dinleyecek bir yer olmadığı için yerlerde betonun üzerinde oturduklarını belirterek, yetkililerin bir an önce oturup dinlenebilecekleri bir yer tahsis etmeleri talebinde bulundu.

Özellikle hasta refakatçileri, doktor sırası bekleyen hastalar ile tahlil sonuçları bekleyenler oturabilecekleri kamelya yada kapalı bir alan olmadığı için kaldırımlardaki botunun üstünde oturmak zorunda kalıyorlar.

Yaşanan sıkıntı ile ilgili olarak görüştüğümüz Kızıltepe Devlet Hastanesi Baştabibi kardiyoloji Uzmanı Doktor Fethullah Kayan, vatandaşları ağırlayacak sosyal ortam eksikliğinin mevcut olduğunu doğrulayarak, yaşanan sıkıntıyı gerekli mercilere aktardıklarını bunların düzeni için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Oturacak bir yer olmadığı için yerlerde oturduklarını belirten hastalardan Halise Çılgın, “Hastayız doktora geliyoruz. Oturabilecek bir yer olmadığı için Gördüğünüz gibi yerlerde oturuyoruz. Biz de insanız başka şehirlere baktığınızda yerleri çok güzel biz ise bu haldeyiz. Hastanemizde oturabileceğimiz kapalı bir yer yapılsın." diye konuştu.

Kış aylarında yağmurun altında beklemek zorunda kalıyorlar

Hastalardan Sabiha İlbay, kış aylarında yağmurun altında beklediklerini söyleyerek, “Biz zaten hastayız. Oturabilecek bir yer olmadığı için betonun üzerinde oturuyoruz. Kışın da yağmurun altında kalıyoruz. Oturabileceğimiz bir yer yok. Yetkililer bize kapalı bir yer tahsis etsinler.” diye belirtti.

Hasta yakınlarından Mehmet Demirkaya ise, hastaneye gelen kadın ve çocukların dinlenme yeri olmadığı için yerlerde oturduklarına dikkat çekerek, “Yetkililer hastane bahçesinde bize kapalı bir yer yapsınlar. Kadın ve çocuklarımız yerlerde oturuyorlar zaten hastadırlar, dışarıda kalarak başka hastalıklara da düçar oluyorlar. Ne bir park var, ne de bir sandalye var. Yetkililerden isteğimiz hasta ve hasta yakınları için oturup dinlenebilecekleri bir yer tahsis edilmesidir.” dedi.

Baştabip: Bekleme salonu, yeşil alanlar ve çardaklar yapılacak

Hastane baştabibi Fethullah Kayan ise, Hastanemize 1 Ocak 2015 tarihi itibariyle idareye geldik. Mevcut durumda birinci sıkıntımız hasta yoğunluğunun çok fazla olması. Hastanemize Ocak 2015 itibariyle 63 bin hasta girişi yapılmıştır. Bunları hasta refakatçileri ile değerlendirdiğimiz zaman her bir hastayla 3 kişinin geldiğini düşünürsek bir ay içerisinde hastanemize 250 bin vatandaşımızın gelip gittiğini söyleyebiliriz. Bu noktada hastanemizin bu vatandaşlarımızı ağırlayacak sosyal ortam eksikliği mevcut. Özellikle hastaların bekleme salonları dışarıda yeşil alanda bekleyecekleri çardak eksiği, bank eksiği, sandalye eksiği mevcut. Bu noktada bizim birinci planımız hastanemizin yeşil alanında her 15-20 metrede bir çardaklar yapmaktır. Özellikle Acil servisimizde yaklaşık günlük ortalama 800 hasta girişi oluyor. Bu hastalar için de acilen bir bekleme salonu yapılacak. Bu bekleme salonu da özellikle yaz ve kış mevsimlerine göre düzenlenip dizayn edilecek ve aynı zamanda hasta yakınlarına çay kahve gibi ikramlarda bulunabileceğiz. İnşallah bunlar bizim programımızda var. Biz bunları gerekli mercilerle paylaştık. İnşallah peyderpey bunların düzeni için elimizden geleni yapacağız.” ifadelerinin kullandı.

 Özellikle iş adamları ve tüccarlardan beklentilerinin olduğunu belirten Baştabip Kayan, “Kızıltepe`de önde gelen varlıklı aileler, iş adamlarımız, tüccarlarımız, Sanayicilerimiz GÜNSİAD bu konuda aracı olmalarını istiyoruz. Özellikle burada vatandaşlarımız için hayır hasenat işlerinde bulunmalarını istiyoruz.” temennisinde bulundu.  (Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir