• DOLAR 32.543
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2434.651
  • ...
İşgalci israil`den UNESCO`ya Filistin Misillemesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BM bünyesindeki UNESCO`nun Filistin`i tam üye olarak kabul etmesine İsrail`den misilleme geldi.

İsrail`in ``Sekizler`` olarak adlandırılan güvenlik kabinesi, BM Bilim, Eğitim ve Kültür Teşkilatı UNESCO`nun dün Filistin yönetimini tam üye olarak kabul etmesinin ardından, bugün yaptığı toplantıda, Kudüs çevresi ile Batı Şeria`daki Yahudi yerleşimlerde inşaatların hızlandırılması kararını aldı.

Netanyahu`nun, Kudüs`ün hemen yanı başındaki Maale Adumim yerleşimi ve Guş Etzion`da 2 bin birimlik konut yapımının hızlandırılması talimatını verdiği belirtilirken, İsrail Başbakanlığı`ndan yapılan açıklamada, ``sözü edilenlerin, gelecekteki herhangi bir barış anlaşmasında İsrail`in denetimine bırakılacak bölgeler`` olduğu belirtildi.

Netanyahu hükümeti, özellikle Kudüs`teki konut inşaatları nedeniyle, başta ABD olmak üzere, uluslararası çapta eleştirilerle karşı karşıya kalmıştı.

Bu arada, Sekizler kabinesinin, İsrail`in Filistin yönetimi adına topladığı gümrük, vergi ve benzeri fonlardan oluşan aylık para transferini de bu konuda nihai karar alınana dek geçici olarak durdurma kararı verdiği belirtildi.

Söz konusu fonlar, Filistin yönetimi maliyesi için önemli bir kaynak oluşturuyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir