• DOLAR 32.548
  • EURO 34.904
  • ALTIN 2478.84
  • ...
Mavi Marmara`nın 8. Duruşması bugün yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist İsrail`in Gazze`ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara`ya yönelik saldırısı ile ilgili İstanbul`da açılan Mavi Marmara davasının 8. Duruşması bu gün Çağlayan Adliyesinde görülecek. 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 10.00'da başlayacak duruşmada mağdurların ifadelerinin alınmasına devam edilecek.

Mavi Marmara Davası'nın bu duruşmasında mağdur avukatları mahkemeden, 29 Mayıs 2014 tarihinde çıkartılmış bulunan İsrailli komutanlara yönelik kırmızı bülten ile yakalama kararının akıbetinin sorulması için bakanlığa müzekkere talep edecek.

Mavi Marmara Davasının bu duruşmasına Mavi Marmara Hukuk Kurulu içerisinde yer alan, eski Yugoslavya Devlet Başkanı Slobadan Milosevic'i Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde yargı önüne çıkartan, Savcı Prof. Sır Geoffrey Nıce ile Mısır'ın darbe ile görevinden alınan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin avukatı Rodney Dıxon gibi dünya çapında tanınmış hukukçular katılacak.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım`ın  da, adliye önünde saat 10.30'da, Mavi Marmara Davası süreci ve İsraillilerin 1 Milyar dolarlık teklifi ile alakalı bir basın açıklaması yapacağı bildirildi. (Erkan Yavuz- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir