• DOLAR 32.589
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2412.379
  • ...
SON DAKİKA
Silvan`da `İslam`da Kadın`  konulu panel düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silvan Kaymakamlığı Konferans salonunda yapılan Program, Kur'an Kursu öğreticilerinden Kader Ertürk tarafından okunan Kur'an tilavetiyle başladı.  Daha sonra Kur'an Kursu öğreticilerinden Hatice Baran tarafından Mevlit okundu.

Okunan Mevlidin ardından Kur'an Kursu öğreticilerinden Ayşe Başaran, Şerife Bağış ve Saliha Yangın`ın katılımıyla, "İslam'da Kadın" konulu panelin sunumu gerçekleştirildi.

Konuşmacılar, İslam'dan önce kadının dünya genelinde bulunduğu olumsuz konum üzerinde durarak, her alanda İslam'ın kadını gerçek değerine ulaştırdığını somut örnekler vererek anlattılar.

Günümüzde kadının özgürlüğü konusunda gerçekleştirilen söylemlerin ve bunların sonucunda oluşan dünya pratiğinin, kadını birçok alanda modern bir köle konumuna getirdiğine dikkat çeken panelistler, Kur'an ve Sünnette kadının   yüceltildiğinin altını çizdi.    

Kadına yönelik her türlü olumsuzluğun giderilmesinin tek çaresinin, erkek ve kadın olarak herkesin, ilahi emirleri doğru anlayarak yaşamalarına bağlı olduğu dile getirildi.   

Programa gelen bütün bayanlara, günün anısına gül takdimi yapıldı. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir