• DOLAR 32.555
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2422.431
  • ...
Vekil imamlar kadro bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2013`ün yaz aylarında Meclis`te kabul edilerek ancak torba yasadan kadro talepleri son anda çıkarılıp, kadroya geçme hayalleri suya düşen vekil imam, müezzin ve fahri Kur`an kursu öğreticileri kadro bekliyor.

Sayıları 3 bin 500 civarında olan vekil imam, müezzin ve fahri Kur`an kursu öğreticileri adına Akit`e konuşan Fatih Bektaş, tek isteklerinin bir an önce asıl kadroya geçmek olduğunu söyledi. Vekil imamların her gün kadro hayaliyle oturup, kalktığını ifade eden Bektaş, “Kadro bekleyen binlerce arkadaşımız var. Çoğunun geleceği belli değil. Bundan dolayı çoğu arkadaş psikolojik sorun yaşıyor. Evli olanlar ailesine, çocuklarına doğru dürüst bakamıyor. Bizim devlet yetkililerinden ve Diyanet İşleri Başkanlığı`ndan tek isteğimiz bir an önce kadro bekleyen vekil arkadaşlarımızın   bir an önce asil kadroya geçmesidir” diye konuştu.

MECLİS`TEN ADIM BEKLİYORUZ

Asil kadroya geçmek için şimdiye kadar birçok kapı çaldıklarını fakat herhangi olumlu bir sonuç alamadıklarını kaydeden Bektaş, “Diyanet-Sen başta olmak üzere, milletvekilleri, diğer birçok derneğe bu sorunumuzu aktardık. Herkes kendi üzerine düşen görevi yapıyor ama bizim kadroya geçmemiz için herhangi bir olumlu sonuç çıkmadı. En son 2013`te Meclis`te kabul edilen torba yasada yer aldık fakat son dakikada yapılan bir değişiklikle bizim kadroya geçmemiz torba yasadan çıktı. Şimdi tek umudumuz TBMM`nin ve Diyanet İşleri Başkanlığı`nın bir adım atmasıdır” dedi.

ÇALIŞMAK İSTİYORUZ

Bektaş, “Arkadaşlarımızın donanımı ve verdikleri hizmete bakıldığında din görevlisi olarak canla başla hizmet etmekteyiz. Ülkemizde her ne kadar bütün camilerde din görevlisi var dense de, çok uzağa gitmeden Ankara`nın Haymana köylerinde, Konya`nın köylerinde dahi imamsız camiler mevcut. Biz görev istiyoruz, Türkiye`nin neresi olursa olsun çalışmak, devletimizin yeni oluşumunda bir nebze olsun etki etmek istiyoruz. Vekil olarak evlenemeyen, evlendiği halde ayrılmak zorunda kalan, eşi devlet kademelerinde görev yapıp kendileri ise asgari ücretle çalışanlar olarak eşlerimize karşı da eziliyoruz. Devletimizin bugüne kadar kadroya aldığı arkadaşlarımızda nitelik aramazken, biz bizleri sınava tabi tutun, sözlü mülakata tabi tutun, vekil olarak görev yaptığımız yerlerde ki başarımızı göz önünde bulundurun, hafız olanlarımızı, Siyer-i Nebi gibi Kıraat gibi alanlarda donanım arayın ama bize şans verin diyoruz” şeklinde konuştu.  

Yeniakit

Bu haberler de ilginizi çekebilir