• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
 BÜ'de  model uçak ve planör eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Bingöl Üniversitesi tarafından yürütülmekte olan "Bugünün Genci, Yarının Girişimcisiyim" projesi kapsamında Ata Model Uçak-Planör Eğitimi öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Bingöl Üniversitesi ile Türk Hava Kurumu Bingöl Şubesinin ortaklaşa verdiği  eğitim, 20 girişimci gence verildi.

Proje Koordinasyon Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Abdulvahap Baydaş,  eğitimle ilgili olarak yaptığı açıklamada,  "Model uçak eğitimi, girişimci gençlerimizin ufkunu açmış ve uygulama konusunda özgüvenleri artırmıştır." dedi.

Proje Koordinatörü Ögr. Gör. Ahmet Meyveci ise "Doğu ve Güney Anadolu Bölgesinde hep ilkleri biz gerçekleştirdik. İlkler hep bizimle başladı ve bizimle devam edecektir" şeklinde konuştu.

Türk Hava Kurumu Bingöl Şube Başkanı Ahmet Kıtay da, "Bingöl Üniversitesi ile işbirliğimiz devam etmektedir. Daha önce Model Uçak Rehber Öğretmen Kursu düzenlemiş olup, kurs kapsamında Ata ve Flamingo Model uçakları yaptırıldı. Şimdi ise proje katılımcılarına yönelik Model Uçak Kursu düzenlenmiştir. Söz konusu kursun malzemesi THK tarafından ücretsiz olarak karşılanmış olup, ‘Bugünün Genci Yarının Girişimcisiyim’ projesi kapsamında eğitim gerçekleştirilmiştir.” ifadelerini kuşandı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir