• DOLAR 32.59
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2498.927
  • ...
"Bu marşı, ancak Mehmet Akif gibi bir mü'min yazabilirdi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazeteci ve yazar D. Mehmet Doğan'ın konuk olduğu programda Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve eserleri hakkında bilgiler sunuldu.

Bingöl Üniversitesinde düzenlenen Mehmet Akif Ersoy’u anma programında konuşan Gazeteci Yazar Dr. Doğan, İstiklal Marşının dini muhteva bakımından zengin bir eser olduğunu belirterek, “Bu marşı da ancak Mehmet Akif gibi bir mümin yazabilirdi.” dedi.

Bingöl Üniversitesi Edebiyat Topluluğu öğrencileri tarafından Üniversitenin Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen etkinlik, büyük ilgi gördü. Gazeteci Yazar D. Mehmet Doğan’ın konuşmacı olarak katıldığı programa, Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ekrem Atalan, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Program, Mehmet Akif Ersoy’un en önemli eseri olan İstiklal Marşının okunması ile başladı. Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinin de seslendirildiği programda konuşan Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ekrem Atalan, Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinde dönemin bütün yaşanmışlıkların  ve mücadelesinin olduğunu vurguladı.

Programa konuşmacı olarak katılan gazeteci ve yazar D. Mehmet Doğan, Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitler sundu. Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini, eserlerini ve hayatını anlatan Doğan, “Mehmet Akif, tek başına yüz yıldır Çanakkale ruhunun yaşamasını sağlayan kişidir. Eserleri ve yaşantısı ile örtüşen biridir” şeklinde konuştu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir