• DOLAR 32.508
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2430.287
  • ...
Avrupa Birliği`nden 315 milyar avroluk yatırım fonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu yıl ortasında faaliyete geçmesi planlanan Avrupa Stratejik Yatırım Fonu'nun 21 milyar avroluk çekirdek sermayesi, üye ülkelerin ve özel sektörün katkısıyla 15'e katlanacak. Yatırım paketi yüzlerce enerji, ulaştırma, eğitim ve Ar-Ge projesinin finansmanında kullanılacak.

Yürürlüğe girmesi için Avrupa Parlamentosu'ndan da onay alması gereken yatırım fonuna şu ana dek Almanya, Fransa ve İtalya sekizer milyar, İspanya 1,5 milyar avro katkıda bulunacağını açıkladı.

Ar-Ge projelerinin finansmanında kullanılacak yatırım fonuyla AB'de küresel kriz öncesine kıyasla yüzde 15-20 gerileyen yatırımların tekrar artışa geçirilmesi hedefleniyor.

AB Komisyonu, Avrupa Stratejik Yatırım Fonu'nun yürürlükte kalacağı 3 yılda AB'nin gayrisafi hasılasını 330-410 milyar avro artıracağını ve 1,1-1,3 milyon yeni istihdam yaratacağını tahmin ediyor.

315 milyar avroluk yatırım fonuyla AB Komisyonu'nun önerdiği 2 bin proje arasında, ekonomik açıdan uygulanabilirliği daha yüksek ve AB'nin hedefleriyle daha uyumlu olanlar finanse edilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir