• DOLAR 32.368
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.19
  • ...

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yapımı tamamlanan Kesan Deresi güvenlik yolunda inceleme yapan Öztürk, köy ziyaretlerinde bulundu.

İlk olarak yapımı tamamlanan 24 kilometrelik Kesan Deresi güvenlik yolunda incelemelerde bulunan Vali Öztürk, yüklenici firma yetkililerinden yol durumuyla ilgili bilgi aldı.Yol incelemesinin ardından beraberindeki heyetle birlikte Hizan’ın İncirli (Pertek) köyüne geçen Vali Öztürk, köylülerle birlikte kahvaltı yaptı.

İncirli Köyündeki kahvaltıdan sonra Hizan’ın Kolludere köyünü ziyaret eden Vali Öztürk, burada okul ziyaretinde bulunarak, okul müdüründen okul ve öğrencilerin durumuyla ilgili bilgi  aldı. Daha sonra köy kahvesinde köylülerle bir araya gelen Öztürk, kahvede köylülerle çay içerek, sorunlarını dinledi.

 Vali Öztürk, burada ki ziyaret ve incelemelerinin ardından Tatvan ilçesine bağlı İncekaya (Por) köyünü ziyaret etti.

Burada köylülerle bir araya gelen Vali Öztürk, daha sonra ise köyde bulunan ve restorasyona alınan Şeyh Hüseyin (Bapir-i kal) Türbesini ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Hatırlanacağı üzere köyde bulunan Türbenin içler acısı halini ilk kez İlke Haber Ajansı (İLKHA) tarafından, 11.06.2013 tarihinde, “Binlerce misafiri ağırlayan köy sorunlarla boğuşuyor” başlıklı haberle kamuoyuyla paylaşmıştı.(Şükrü Tontaş-İLKHA)