• DOLAR 32.403
  • EURO 35.37
  • ALTIN 2325.517
  • ...
BÜ'nde Yabancı Diller Yüksekokulu açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi bünyesinde Yabancı Diller Yüksekokulu kurulmasına ilişkin karar Bakanlar Kurulun’dan çıktı.

Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde an bölümler ise şöyle kaydedildi: “İngilizce,   Arapça,   Almanca ve  Japonca bölümlerinin kurulması planlanıyor.  

Yabancı dil eğitimi ve öğretiminin, günümüz eğitim anlayışının vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu ifade eden Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam “Ülkemizdeki üniversitelerin birçoğu yabancı dilde eğitim ve öğretime büyük önem vermektedir. Yabancı dilde eğitim ve öğretimi en iyi şekilde yürütebilmek adına, üniversiteler kendi bünyelerinde Yabancı Diller Yüksekokulunu kurmuşlardır. Ülkemizdeki birçok köklü üniversitede ve hatta yeni kurulan üniversitelerin çoğunda Yabancı Diller Yüksekokulu mevcuttur” dedi.

Batman Üniversitesinin yabancı dil öğretimine hayati önem verdiğini sözlerine ekleyen Uluçam,  “Üniversitemiz de diğer birçok üniversite gibi yabancı dil öğretimine hayati önem vermektedir. Mezuniyet sonrasında özellikle iş hayatında kullanımı neredeyse bir mecburiyet halini alan, hatta işe girişte sıradan bir eleme unsuru haline gelen dil bilgisi, esasen yükseköğrenim seviyesindeki eğitimlerle edinilebilmektedir. Bunda da bir yıllık zorunlu dil hazırlık programlarının önemi büyüktür. Üniversitemiz bünyesinde kurulması planlanan Yabancı Diller Yüksekokulu ile, öğrencilerimizin en az bir yabancı dil öğrenerek mezun olmaları ve hayatlarının geri kalan kısmında bunun sağlayacağı imkânlardan ve nimetlerden faydalanmaları temel hedefimiz olacaktır.” şeklinde konuştu  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir