• DOLAR 32.331
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2297.849
  • ...
Diyarbakır'da İnsan hakları toplantısı gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu tarafından düzenlenen İnsan hakları toplantısı Vali Yardımcısı Mimar Sinan Batmaz başkanlığında valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

 

Toplantının açılışında konuşan Vali Yardımcısı Mimar Sinan Batmaz, insan haklarının önemine vurgu yaparak toplumların ve medeniyetlerin insana yakışır bir şekilde yaşayabilmeleri için insan hakları konusunu yaşamlarının olmazsa olmazlarından biri haline getirmeleri gerektiğini söyledi.

 “Çalışmalar insanların huzur ve güveni içindir”

İnsanlar arasında ırk, din, renk, yaş ve cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk duygularını geliştirmenin en önemli insan hakkı olduğunu belirten Batmaz, İnsan Haklarının insanın kişiliğine ve onuruna sıkı sıkıya bağlı olup, herkese karşı, öne sürülebilen, devredilemez nitelikte mutlak haklardan olduğunu söyledi.

Batmaz, “Şeyh Edebali’nin Osman Bey’ e dediği gibi ‘İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’ sözleriyle insanlara yapılan ve yapılacak işlerin ne denli önemli olduğunu belirtmekte fayda var. Bu yüzden yapacağımız çalışmalar insanların huzur ve güven içerisinde yaşamasına yol verecek çalışmalar olacaktır. Bu anlamda buradaki üyelerin çeşitli resmi ve sivil toplum kuruluşlarını temsilen burada olduğunu ve burada alacağımız kararların kent için, insanımız için ve insanlarımızın hakları için yol gösterici olmasını diliyorum” dedi. 

Faaliyet Komisyonları Oluşturuldu

Konuşmanın ardından kurul üyeleri tarafından İl ve İlçe İnsan Hakları Kurullarının Kuruluş Görev ve Çalışma Esasları Hakkındaki Yönetmeliğin 8. Maddesi gereğince İl İnsan Hakları Kurulu bünyesinde faaliyet yürütecek olan komisyonlar oluşturulduktan sonra toplantı sona erdi.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir