• DOLAR 32.332
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2280.134
  • ...
Fakülte için geri sayım başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ilçede yapılması planlanan fakülte ve yüksekokul için beraberindeki heyet ile birlikte Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça`yı ziyaret ettiler. Senato Toplantı Salonu`nda yapılan görüşmede fakülte yapımının çizim aşamasına gelindiği ve yaklaşık 2 ay sonra fakülte inşaatına başlanacağı kaydedildi.

Kızıltepe`de yapılacak fakülte için yer tahsisinin yapıldığını ve inşaat masrafları içim üniversiteye bir milyon TL`nin bağışta bulunacaklarını açıklayan Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, üniversiteden proje talebinde bulundu. Ağırakça, projenin 50 gün içerisinde tamamlanacağını açıkladı.

Proje için talimat veren Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça,  projenin tamamlanmasıyla fakültenin inşaatına başlanacağını ifade etti. Kızıltepe Yüksekokulu`nu ilçeye taşıyacaklarını belirten Ağırakça, “Taşıma konusu size ait, bu yüzden biran önce bize bir bina ayarlayın.” dedi.

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ise Yüksekokul için mevcut binalarının var olduğunu,  ancak şuan okula tahsis ettikleri ve 3 aya kadar binayı boşaltacaklarını söyledi.

Yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan`ın katılımıyla YÖK`te bir toplantının yapılacağını ve kendisinin de toplantıya katılacağını kaydeden Ağırakça, “Hem üniversitemizle hem de Mardin ile ilgili çok güzel bir dosya sunacağız inşallah. Mardin ile ilgili çok güzel hayallerim vardır, inşallah onları da yavaş yavaş hayata geçireceğiz. MESYO için Cumhurbaşkanımız görüşeceğiz. Kızıltepe`nin ve diğer ilçelerimizin taleplerini dile getireceğiz. Spor Bilimleri Fakültesi çalışmalarımız vardır. Kızıltepe Seracılık bölümü açacağız. Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Tıp Fakültesi`ni de düşünüyoruz. İnşallah bunları zaman içinde açıp Mardinlilerin ve Mardin dışındaki vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.” dedi.

Ziyarette AK Parti Kızıltepe İlçe Başkanı Murat Durgan, Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Şerif Öter, Fakülte ve Yüksekokul Yaptırma Derneği Başkanı İsa Tunç, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Dündar, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, OSB Başkan Vekili Süleyman Akar, Güneydoğu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hatip Şeran ve Kızıltepe Çevre Gönülleri Derneği Başkanı Menduh Çakar katıldı. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir