• DOLAR 32.355
  • EURO 35.633
  • ALTIN 2323.136
  • ...
Hacıları 3 Bin 500 Kişilik Tim Koruyacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suudi Arabistan yönetimi, bu yıl hac sezonu için ülkeye gelmesi beklenen 4 milyona yakın kişinin güvenliğini sağlamak için olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. Önlemler çerçevesinde sadece kutsal mekanlarda 3500 terörle mücadele timi görev yapacak ve bölge 2080 kamerayla 24 saat gözlenecek.

Özel Kuvvetler Birimi Başkanı General Muhammed Bin Hamad Al Omani yaptığı açıklamada, 450 ağır silahla donatılmış araçlarla birlikte 3500 özel güvenlik timinin kutsal mekanlarda, Mekke ve Medine`de Kabe ile Mescid-i Nebevi`de hacıların güvenliğini sağlamak için alarmda olacağını söyledi.

Hac Kontrol Merkezi Başkan Yardımcısı General Abdullah Al Zahrani ise son teknoloji ürünü kamera ve cihazlarla hacıların güvenliğinin sağlanması için kutsal mekanların 24 saat gözetim altında tutulacağını bildirdi.

Arafat, Mina ve Müzdelife`de belirlenen 40 ayrı noktadan olası acil durum veya sağlık sorunlarıyla karşılaşıldığında helikopterler ve kara araçları ile müdahale edilebilecek.

Enformasyon Bakanı yardımcıları Prens Türki Bin Sultan ile Dr. Abdulaziz Bin Seleme Cidde`de hacı adaylarının indiği terminalde incelemelerde bulundu.

Arafat bölgesine geçen yıl olduğu gibi bu yıl da hiç bir otobüsün girişine izin verilmeyecek ve böylece Arafat`ta hacıların vakfeye en rahat şekilde durması sağlanacak.

VELİAHT PRENS NAİF

Mekke`de güvenliğin en üst seviyede sağlanması ve hacıların en iyi şekilde hac görevlerini yerine getirebilmesi için Veliaht Prens Naif de bugün Kabe, Arafat, Mina, Müzdelife`deki bir çok yerde bugün denetimlerde bulundu.

Suudi Arabistan Velihat Prensi Emir Sultan Bin Abdulaziz`in vefatı ile yeni velihat olarak atanan ve halen ülkenin İçişleri Bakanlığı ile Başbakanlık görevlerini yürüten Prens Naif, her yıl olduğu gibi bu yıl da Mekke`de Arafat`a çıkmadan hemen önce büyük bir askeri gösteri düzenledi.

Bir çok üst düzey yetkilinin de hazır bulunduğu gösteriye özellikle Suudi hükümeti tarafından ülkeye hac faaliyetlerini izlemek üzere çağrılan yabancı gazeteciler de davet edildi. Prens Naif de `veliaht prens` olduktan sonra ilk kez bu gösteri nedeniyle ile bir araya geldi.

Prens Naif`in emirleri doğrultusunda aylardan bu yana hazırlıklarını sürdüren ve tamamlayan özel timlerin her türlü bombalı saldırı, farklı coğrafik şartlarda çatışma, rehine kurtarma, VIP güvenliği, uçakların güvenliği ve uçak kaçırma olaylarında yapılacak operasyonlar, diplomatik misyonun güvenliği gibi alanlarda özel eğitim aldıkları belirtildi.

Arafat`taki gösterilerde tüm bu alanlardaki çalışmalar sergilendi.

Özellikle araç içindeki bir rehinenin helikopterlerden inen özel tim elemanları tarafından kurtarılması tatbikatı, sahneyi izleyenleri oldukça heyecanlandırdı.

Gösterilerde İçişlerine bağlı özel timler, askeri güçler, itfaiye araçları, olası durumlara göre müdahale edebilecek sağlık ekipleri, ağır silahlarla donanmış kara ve hava güçleri boy gösterdi.

Özel güçlerin olası olaylara havadan anında nasıl müdahale edileceğini gösteren helikopterli gösterileri de büyük ilgi çekti.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir