• DOLAR 32.586
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2414.633
  • ...
16 Bin 500 Konteynır Yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Şiddetli depremde 14 kişinin yaşamını yitirdiği Güveçli köyünü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker`le birlikte ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay burada açıklamalarda bulundu.

Deprem sonrasında ilk olarak çadır kentlerin kurulduğunu belirten Atalay, bir ay içersinde vatandaşları çadırdan çıkaracaklarını ifade şöyle konuştu: "Çünkü bu bölgede hava soğuk. Çadırdan çıkardıklarımız, bu konteynırlarda yaşayacaklar. Şu anda konteynırlerin ihalesi yapıldı, siparişi verildi. Dün itibarıyla ilk üretimler geldi. Köylerin tamamını TOKİ organize ediyor. İhalesini verdi. Erciş`te çadır kent yerine iki konteynır kent kurulacak. Bu konteynır kentler aynı şehir gibi"

Köylülerin konteynırleri evlerinin yakınına kurmak istediğini ifade eden Atalay, "Vatandaşlarımızın ahırı ve kiminin eski eşyası, evlerinin yanında. Bu nedenle ayrı ayrı yerlere kurulacak.`` dedi.

Atalay, ``Köylerimiz için 5 bin, Erciş ilçesi için 9 bin, Van merkez için ise 2 bin 500 konteyner yapılacak. En geç bir ay içinde depremde evi zarar gören vatandaşlarımız bu konteynerlere taşınacak. Kalabalık aileler için iki konteyner yan yana kurulacak." İfadelerini kullandı.

Burhan Teke - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir