• DOLAR 32.522
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2423.518
  • ...
Atanamayan öğretmen seyyar satıcılık yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkezde yaşayan evli ve bir çocuk babası olan öğretmen, 2011 yılında Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü`nü bitirdikten sonra aradan geçen 4 yıla rağmen ataması yapılmayınca seyyar satıcılık yaparak ailesini geçindirmeye çalışıyor.

Atama beleyen ve seyyar satıcılık yapan Tarih Öğretmeni Mustafa Kardaş, “Benim çocukluktan beri büyük bir okuma azmim vardı. 6`ncı sınıfa kadar özgün eğitim gördükten sonra ortaokulu ve liseyi de açık öğretimde bitirdim. 2004 yılında mezun olduktan sonra 2007 yılında kendi çabam ve çalışmalarımla seyyar satıcılık yaparak üniversiteyi kazamdım. Üniversiteyi de çok büyük zorluklarla okuyup, tarih öğretmeni oldum. Mezun olduktan sonrada atanamayınca yine aynı işime devam etmek zorunda kaldım.” ifadelerini kulandı.

KPSS`ye dört ay kalmasına rağmen maddi imkânsızlıktan dolayı sınava çalışamayıp seyyar satıcılık yapmak zorunda olduğunu söyleyen Kardaş, “2011 yılında mezun oldum. 2011 yılından beri atama bekliyorum. Fakat KPSS büyük bir engel, KPSS özel bir çalışma gerektiriyor. Evliyim ve bir çocuk babasıyım, ailemi geçindirmem gerekiyor. Maddi imkânsızlıklardan dolayı seyyar satıcılık yapmak zorunda kalıyorum. Çalışmak zorunda olduğum için sınava yeterince zaman ayıramıyorum.  Ben öğretmen olabilecek durumdayken maalesef atamam olmadığından dolayı seyyar satıcılık yapmak zorunda kalıyorum.” dedi. (M. Sait Çelik – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir