• DOLAR 32.602
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2498.204
  • ...
"Çocuklarımıza medrese eğitimini vermeliyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Âlimler ve Medreseler Birliği`nin (İTTİHAD) Bismil`e Tepe mahallesinde açtığı Barava medresesinin açılışına katılan bölge alimleri, medresenin toplum için çok önemli bir kurum olduğunu belirterek, ailelerin çocuklarına medrese eğitimini aşılamaları gerektiğine vurgu yaptı.

Barava medresesi açılışı sonrası İlke Haber Ajansı`na konuşan Molla Hızır Beydağ ile Molla Muzaffer Şahin, Medreselerin, insanların gerek ahlaki, gerekse de ahlakının düzeltilmelerine vesile olduğunu belirttiler.

“Medreseler İslam ümmetini ihya ediyor”

‘Medreselerin açılmasına sebep olanlardan Allah razı olsun` diyerek sözlerine dua ile başlayan Molla Hızır Beydağ, medreselerin ilk kuruluşunun Hz. Muhammed`in (sav) eliyle olduğunu belirterek, Ashab Suffa`nın ilk İslam medresesi olduğunu söyledi.

Molla Hızır, “Eğer ümmet olarak da bizler, medreselerin kurulmasında, çoğalmasında elimizden geleni yaparsak bunun hem dünya hem de ahirette karşılığını alırız. Gençlerimizin, ilim irfan noktasında medreselerden geçmesi ve buralardan eğitim alması çok değerli bir çaba olacaktır. Toplum olarak medreselere ve medrese eğitimine duyulan ihtiyacın aciliyeti bugün açıkça ortaya çıkmıştır.  Bu bir gerçektir ki Ümmeti ihya eden medreselerdir.” ifadelerini kullandı.

“Ailelerin medreselerden şüphesi olmasın”

Çocuklarını medreselere gönderen ailelerin bir hazine elde ettiğini belirten Bismil`e bağlı Ahmetli köyü imamı Muzaffer Şahin ise, “Bugün hepimiz biliyoruz ki; Edep, hayâ, güzel ahlak ve namus kavramları bilerek, kasten birileri tarafından toplumdan yok edilmeye çalışılıyor. Milletimiz dindarlığı ve takvası ile meşhur bir millettir. Ancak Kürd milletinin İmani kaynağı ise herkesin bildiği gibi medreseleridir. Biz tamamen bu medreseler sayesinde iyi yoldayız. Çocuğunu medreseye gönderenlerin hiçbir şeyden şüphesi olmuyor, gözü arkada kalmıyordu. Zira çocuğunun bir âlim olarak o medreseden çıkacağını bilmesi onu tatmin ediyordu. Tüm Müslümanlara buradan da seslenmek istiyorum; medreseler hakkında hiçbir kardeşimizin kalbine kötü hisler girmesin. Çünkü çocuğunu İslam`a feda etmiştir. Bir insan ya âlim olmalı yâda âlim babası. Ya ilim almalı yâda ilim okuyamıyorsa başkalarının ilim almasını sağlamalıdır. O insanı İslam`a rehber olacak şekilde yetiştirmelidir. Bizim hepimizin eksikleri ve hataları var. İnşallah eksiklerimizi bu medreseler sayesinde düzelteceğiz.” Şeklinde konuştu.  

“İslam ahlakını medreselerde elde edebiliriz”

Medreselerin aynı zamanda bir hayat okulu olduğunu ve güzel bir ahlak edinmenin mekânları olduğunu belirten Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bir insan nerede okuyorsa okusun; yeter ki temiz bir ahlak sahibi olsun. Çünkü Peygamberimiz bize güzel ahlak sahibi olmamızı emrediyor. Allah, insanları en güzel şekilde yaratmıştır. Peygamberimiz de güzel ahlakı tamamlamak için geldiğini söylüyor. Çocuklarımızı medrese ye göndererek onların güzel ahlak edinebileceklerini sağlayabiliriz. O çocuklarımız yarın sokakta kötülük kapmasın. Sokaklara çıkıp ta esrar, tiner ve içki içmesin diye böyle yapmalıyız. Biz çocuklarımızı medreseye gönderdiğimiz zaman bu tür hastalıklar bizden uzak olur.” şeklinde konuştu. (Emrah Deniz-Ali Fidancı/İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir