• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
İstanbul'da 3 engelli okulu yıkılarak yeniden yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul’daki kamu binalarının olası depreme karşı güçlendirilmesi veya yeniden yıkılıp yapılması projesini yürüten İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), engellilere yönelik zihinsel, işitme ve serebral palsili (beyin felçli) çocuklara yönelik üç okulu, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamına aldı.

Bu kapsamda; Ataşehir Yunus Emre Engelli Çocuklar Okulu, Bağcılar Sancaktepe Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi ve Beyoğlu Halıcıoğlu İşitme Engelliler İlköğretim Okulu, olası afetlere karşı yıkılarak yeniden yapılacak. Okulların yeniden yapım sonrası derslik sayıları, bina kat sayıları ve öğrenci kapasiteleri artacak.

İPKB’nin engelli çocuklara yönelik yapacağı okulların tasarımlarında, diğer okullardan farklı bina ve donanım özelliklerine yer verilecek.  Okulların tuvaletleriyle, zemin kaplamalarıyla özel eğitime hitap eden ve el becerilerini geliştirmeye yönelik sınıflarda ders almaları amaçlanıyor. Okullar, çocukların hem eğitim, hem de fiziki gelişimlerini sağlayacak cihazlarla donatılacak.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir