• DOLAR 32.55
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2428.836
  • ...
SON DAKİKA
	"5 TL için bir haftadır oyalıyorlar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da Açık Öğretim Kayıt Yenileme harcını ödemek için gittiği bankamatikte yatırdığı 210 TL`nin üstü olan 5 TL`yi bir haftadır alamadığını ve banka yetkililerinin kendisini oyaladığını iddia eden Sabri Ermiş, banka yetkililerine dekontu göstermesine rağmen parasının üstünü alamadığını söyledi.

Özel bir bankanın kendisini mağdur ettiğini söyleyen Ermiş, arkadaşlarıyla beraber gittiği bankamatikte öğrenci kaydı yaptırmak amacıyla harcını yatırdığını ancak 205 TL ödemesi gerekirken üzerinde bozuk para olmadığı için 210 TL yatırdığını fakat parasının üstünü alamadığını söyledi.

Ermiş, “Üzerimde bozuk para olmadığından dolayı 210 TL yatırmak durumunda kaldım. Ancak, paramın üstü olan 5 TL bana geri dönmedi. Hafta içi dekontla beraber bankaya geldim. Bankadan paramın iade edilmesini istedim ancak bana dilekçe yazmam gerektiğini söylediler. Dilekçemi ve telefon numaramı kendilerine verdim fakat bana dönmediler.” diyerek mağduriyetini ifade etti.

5 TL`nin değer olarak bir kıymetinin olmadığını söyleyen Ermiş, tepkisini şöyle dile getirdi:

“Önemli olan bunun değeri falan değil. Ancak neticede bu bir hak. Benim gibi bin kişiye böyle yaptıkları zaman 5 bin TL para ediyor ve bu haksız bir kazançtır, hatta hırsızlıktır, gasptır. Bunu bilerek yapıyorlar. Kimse 5 TL için işini gücünü bırakıp her gün bankaya gidemez. Bunu onlarda çok iyi biliyor. Bize bu parayı bankamatikte yatırmamız gerektiğini söylüyorlar ise para üstüne de bir çözüm bulmaları gerekir. Yatırıyoruz üstünü vermiyorlar. Böyle saçmalık olmaz.” İfadelerini kullandı.  (M. Sıddık Bilge – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir