• DOLAR 32.594
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2426.331
  • ...
"Medrese eğitimi topluma yayılmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Âlimler ve Medreseler Birliği`nin (İTTİHAD) Bismil`in Tepe mahallesinde açtığı Barava medresesinin açılışında katılan İlahiyatçı-Yazar Molla Mehmet Ali Arslan, Kürdistan`ın bir güzelliği olan medreselerin yeniden hayat bulmasının güzel bir gelişme olduğunu ve bölgenin her tarafına medreselerin açılması gerektiğini söyledi.

Barava medresesi açılışı sonrasında İlke Haber Ajansı`na değerlendirmelerde bulunan Molla Ali Arslan, Allah-u Teâla`nın müminler için sadakayı cariye olan medrese açmalarını teşvik ettiğini ifade etti.

“İTTİHAD`ın 57`inci medresesini açtık”

Batman`da müderrislik yaptığını ve medrese eğitimini tüm Müslümanlara tavsiye ettiğini belirten Aslan, “Allah razı olsun, İTTİHAD olarak çalışmalarımız gün be gün artmakta daha da ileri gitmektedir. Allah`ın yardımı ile şu anda 57`inci medreseyi açmaktayız. Bugün de burada sağ olsunlar, Müslümanların yardımı ile açılan bir Medresemizin açılışına geldik. İmkanı olan kardeşlerimizin böyle güzel faaliyetlerin ortaya çıkmasına vesile olması çok güzel. Burada okuyan öğrenciler hayırlı işlerde bulunuyorlar. İnsanlara tebliğ ederek onların hidayetine vesile oluyorlar. Bu tür medreselerin açılması ve çoğaltılması lazımdır.” dedi.

“Müslümanlar infaktan uzak duruyor”

Bugün Müslümanlar olarak infak konusunda çok gevşek davrandıklarını belirten Aslan, Allah Teâlâ`nın ayeti kerimede verdiği rızıklardan infak edilmesini istediğinin unutulmaması gerektiğini söyledi.

Arslan, “Allah Teâlâ bu ayeti kerimede zenginlerin böyle hayır işlerinde medreselere destek vermeye davet ediyor. Bir hadis i şerifte ise insanlar öldüğü zaman amelleri kesilir. Ancak sadakayı cariye dediğimiz ameller bundan müstesna. Onlar sahipleri için hayır olmaya devam ederler. Açılan bu medreseleri bu bağlamda değerlendirmek lazım gelir. Zira burada ilim tahsil ediliyor, ve buralardan alimler çıkıyor. Bu insanlar hayır işledikçe bu hayra vesile olanlarda bundan istifade edeceklerdir.” ifadelerini kullandı.

“Allah infakların karşılığını verecektir”

Peygamber Efendimizin insana öldükten sonrada bir faydasının dokunacağını belirttiği sınıflardan birinin de “Salih evlat” olduğunu belirten Arslan, son olarak şunları söyledi:

 “Bilhassa bu gün çevremize baktığımız zaman esrar, eroin, fuhuş ve her türlü cürmün hâkim olduğu bir ortamda Salih Evlat bulmanın ne kadar zor olduğunu hepimiz müşahede ediyoruz.  Tüm bunların sebebi İslam`dan uzak bir hayatın hâkim olmasıdır. Yetişen nesil anne babalarına dua yerine beddua ediyor. Oysaki Allah`u Teâlâ evlatlarınız için faydalı olacak bir ilim vermenizi istiyor. Bu tür medreselerin yayılması demek o güzel neslin yeniden hayat bulması anlamına gelecektir.” (Emrah Deniz/Ali Fidancı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir