• DOLAR 32.529
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2477.721
  • ...
Antep'te bal üreticilerine kovan desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Suludere Şantiyesi’ndeki dağıtım töreninde, Çiftçi ve arı üreticilerinin yanında olmak gerektiğini ifade etti.

Dağıtılan arı kovanlarında daha modern ve sağlıklı bal üretilmesi gerektiğini belirten Şahin, “Ağacından arısına, karıncasına kadar hepsinin insanların daha iyi yaşaması için fırsatlar sunduğunu vurgulayan Şahin, “Sağlıklı bir yaşam ve çevre için özellikle bugün bal konusunda sağlığı artırıcı fırsatlar sunmalıyız. Bal ilaçsa, dermansa bizim bu ilacı, dermanı çocuklara sunmamız ve bizden daha iyi yaşayacakları dünyayı hep beraber inşa etmemiz gerektiği için buradayız. Her gün basından, gerçek bal mı, değil mi? İçinde hile var mı, yok mu? Haberlerini görüyoruz. İyi kaliteli balı çoğaltacak fırsatları çiftçimize vermemiz lazım.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz da, balın önemini anlatarak, çiftçiye destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından Şahin ve beraberindekiler, arıcılık yapan 80 kişiye, arı kovanı, iş tulumu, maske ve eldiven gibi malzemeleri dağıttı.

Öte yandan yetkililer tarafından yaklaşık 5 yıl sürecek projeden, Arı Yetiştiricileri Birliği’ne üye olanların faydalanabildiği ifade edildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir