• DOLAR 32.597
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.522
  • ...
Hakan Fidan MİT`e döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli İstihbarat Teşkilatı Eski Müsteşarı Hakan Fidan, 25`inci Dönem milletvekili genel seçimleri aday adaylığı başvurusunu geri çekti. Başvurusunu geri çeken Fidan`ın, yeniden MİT Müsteşarlığı`na geri döndüğü belirtildi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Hakan Fidan`ın AK Parti`den milletvekili aday adaylığı başvurusundan geri çekilme talebi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında istişare edildi. İstişarede, Fidan`ın söz konusu başvurusunu geri çekme talebi uygun bulundu. Bunun üzerine, Fidan, AK Parti`ye yaptığı başvuruyu geri çekti. Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası ise Fidan`ın tekrar MİT Müsteşarlığı`nda görevlendirildiği belirtildi. Fidan`ın, yakın zamanda MİT Müsteşarlığı`nda göreve başlayacağı ifade edildi.

TEVDİ EDİLEN HER VAZİFEYİ HAKKIYLA YERİNE GETİRMENİN GAYRETİ İÇİNDE OLACAĞIM

Hakan Fidan, milletvekili genel seçimleri aday adaylığı başvurusunu geri çekmesi sebebiyle yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Gördüğüm lüzum üzerine, bugün itibariyle 25`inci Dönem milletvekili genel seçimleri aday adaylığı başvurumu geri çekmiş bulunuyorum. Ülkeme ve milletime hizmet yolunda, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tevdi edilen her vazifeyi hakkıyla yerine getirmenin gayreti içinde olacağım. Bu vesileyle, destek ve itimatlarından dolayı, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve aziz milletimize şükranlarımı arz eder, saygılar sunarım.”

ERDOĞAN: HAKAN FİDAN`A KIRGINIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakan Fidan`ın 7 Şubat`ta görevinden istifa edip milletvekili aday adayı olduğunu açıklamasının ardından bu girişimi doğru bulmadığını ifade ederek, “Ben açık sözlüyüm. Ben adaylığına olumlu bakmıyorum. (…) MİT sıradan bir kurum değildir. Sıradan bir insanı da kolay kolay getiremeyiz oraya.. MİT`in başında son derece güvenilir bir kişi olmalıdır. Nitekim ben oraya son derece güvenilen, hatta ‘sır küpüm` olarak görebileceğim birini getirmiştim” demişti. Erdoğan, 3 Mart 2015 tarihinde yaptığı açıklamada ise; Hakan Fidan`a hâlâ kırgın olduğunu belirterek, “Onu böyle bir göreve getiren benim. Müsaade edilmiyorsa orada kalması ve ayrılmaması gerekirdi. Tabii ki kırgınım” ifadelerini kullanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir