• DOLAR 32.453
  • EURO 34.487
  • ALTIN 2467.603
  • ...
`Müslümanlar `Prevent`e şüpheyle bakıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiltere'deki Müslüman toplumun, İngiliz hükümetinin ülkedeki terör mücadele ve aşırıcılığın engellenmesi çalışmaları kapsamında yürüttüğü "Prevent" uygulamasına yönelik güveni olmadığını ve hükümet tarafından izlendiklerini düşündüklerini söyledi.

İngiliz yayın kurumu BBC'de katıldığı bir programda kişilerin radikalleşmesini önlemeyi amaçlayan hükümetin "Prevent" isimli stratejisine yönelik açıklamalarda bulunan Babu, ülkedeki birçok Müslümanın bu uygulamaya güvenmediğini ve stratejiyi bir çeşit casusluk olarak gördüklerini kaydetti.

Londra Polis Servisi'nden 2013 yılında emekli olan Dal Babu, "terörle mücadele" biriminden çalışan polislerin çoğunun beyaz olduğunu, çok az Müslüman polis memuru bulunduğunu belirterek, "Polis, ırk, İslamiyet ya da cinsiyetle ilgili konuları tam anlamıyor. Ne yazık ki, hükümetin 'Prevent' programına birçok Müslüman şüpheyle bakıyor" dedi.

"Prevent" programının uygulanmaya ilk başladığında toplumları bir araya getirmek için iyi bir fikir olduğunu, ancak yıllar içerisinde uygulamaya güvenin azaldığını dile getiren Babu, "Birmingham'daki Müslümanların yaşadığı bölgelerde, toplum daha gizli kameraların ne işe yaradığını anlamadan, kameralar yerleştirildi. Uygulamayla, aşırıcılığın kökenine inilmek istendi ancak, Birleşik Krallık'taki Müslüman toplumların bütüyeç altına alınmasıyla, 'diğer' İngilizler ve 'Müslüman' bizler arasındaki bölünme genişledi. İnsanlar uygulamaya artık güvenmiyor" diye konuştu.

"Terör" ve aşırıcılıkla mücadele çalışmaları kapsamında İngiltere İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen, "Prevent" isimli uygulamayla, bireylerin "terör" bağlantılı eylemlere katılımının engellenmesi hedefleniyor. "Prevent" programı mevcut halde, yerel yönetim, eğitim, sağlık, cezaevi ve dernekler gibi radikalleşme riski altındaki kuruluş ve sektörlerde uygulanırken, program kapsamında aşırıcılığa yönelik eğilim gösterenlerin tespiti ve aşırıcılığın önünün kesilmesi için 130 bin kişi eğitilmişti.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir