• DOLAR 32.602
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2498.204
  • ...
Mustazaf-Der Van Şubesinden Erciş`e Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van`da yaşanan deprem sonrası ağır hasar gören Erciş ilçesinde yaşayan depremzedelerin ihtiyaçlarını kurdukları kriz masası ile takip edip bu ihtiyaçları karşılayan, Mustazaf-Der Van şubesi yetkilileri dün Erciş`te incelemelerde bulundu. Kriz masasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Mustazaf Der Van Şube Başkanı M. Mehdi Oğuz, Dernek yetkili ve gönüllülerinden oluşan ekiplerin çalışmalarının sistemli bir şekilde devam ettiğini ve bundan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Mustazaf-Der Kriz masası tarafından Erciş`te yapılan yardımları imkanlar dahilinde daha da arttırılacağını belirten Mustazaf-Der Van Şube Başkanı Av. M. Mehdi Oğuz " Çalışmaları yerinde inceledik. Kardeşlerimiz çalışmalarını organize bir şekilde yapmaya devam ediyorlar. Gördüğümüz kadarıyla fakirler tek tek tespit edilmiş. Kardeşlerimiz dağıtımlarını adil bir şekilde yapmak için azami gayret göstermiş. Bu konuda çalışmalarından dolayı memnun olduk. Depremin ardından sekiz gün geçmesine rağmen çalışmalar hala devam ediyor. Mağdur halk tespit edilip, yapılan yardımlar evlerine kadar gidiyor. "dedi.

Enkazlar Ziyaret Edildi
Erciş ilçesinin Van`a oranla daha fazla zarar gördüğünü belirten Oğuz "Bu kadar zararı tahmin etmiyorduk. Gördüğümüz kadarıyla Erciş`te daha fazla zarar oluşmuş. Binaların %80`i kullanılamaz halde. Yıkılan binalar fazlasıyla denetimsiz olarak yapılmış. "dedi.

Taziye Sahipleri Unutulmadı
Bir diğer durakları taziye evleri olan yetkililer, burada da taziyelerde bulunarak vatandaşların sorunlarıyla ilgilendiler. Bazı yerleri ziyaret ederek onların sorunlarıyla ilgilenen ekip, ihtiyaçlarıyla da bizzat ilgilendi. Taziyede konuşan Bölgenin Âlimlerinden Abdürrahim Timurtaş hoca "İnsanların başlarına gelen bu tür musibetler, insanların uyanmaları için bir vesiledir. Bunları gören insanların mahzun olmamaları, bilakis Allah`a daha fazla bağlanmaları gerekir" dedi.

Yetkililere Birkaç Uyarı
Yaşanan bu depremle birlikte halkın endişeli olduğunu belirten Oğuz "Yaşanan bu deprem halkta endişelere yol açmış. Yetkililerin bu konuya duyarlı olmaları gerekir. İlk olarak halkın endişelerine yönelik cevap vermeleri gerekir. Mağdurların tespitleri iyi yapılmalı" dedi.

Halkın depreme yönelik tavrını da değerlendiren Oğuz "Depreme rağmen Erciş halkı metanetini korumuş. Özellikle taziyelere baktığımız vakit fazla bir endişe ve korkunun oluşmadığını gördük. Bu nedenle yetkililerden bu konularda halkı yalnız bırakmamaları ve ihtiyaçlarına göre cevap vermelerini istirham ediyoruz" dedi.

Burhan Teke-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir