• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.254
  • ...

Bölgenin  göçebe Beritan aşiretinin uzun yıllardır adeta bir meslek halinde devam ettirdiği hayvancılık mesleğini bu ailenin de bir ferdi olarak aldığı hibe desteği ile daha ileriye taşımak için bir girişimde bulunduğunu belirten Rukiye Sarıgül, TKDK’dan aldığı yüzde 60’lık hibe desteği ile Avrupa Birliği standartlarında Modern bir besi tesisine sahip olduğunu söyledi.

Diyarbakır Bismil ilçesi Çeltikli mahallesinde yaşayan, tarım ve hayvancılıkla uğraşan Sarıgül, hayalindeki tesislere ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

“Avrupa Birliği Standartlarında modern besi tesisine sahip oldu”

Sunulan devlet desteği ile arazi üzerine, hayvancılık faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Diyarbakır İl Koordinatörlüğüne proje sunan Rukiye Sarıgül, TKDK tarafından sunulan yüzde 60 hibe desteğiyle Avrupa Birliği standartlarında modern besi tesisine sahip oldu.

TKDK tarafından sunulan hibe desteğiyle, Avrupa Birliği standartlarına sahip bir işletmeye sahip olan Sarıgül, ticari hayatta kadınlarında var olabileceğini ispatladığını ve sergilemiş olduğu girişimcilikle diğer kadınlara da cesaret örneği teşkil ettiğini belirtti.

“Kurum olarak kadın girişimcilerimizi her zaman destekleyeceğiz”

8 MART Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Rukiye Sarıgül’ ü işletmesinde ziyaret ettiklerini ve kendisini tebrik ettiklerini belirten TKDK Diyarbakır İl Koordinatörü Hikmet Güneş, kentin en ücra köşelerine ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Güneş, “Kurum olarak kadın girişimcilerimizi her zaman destekleyeceğiz. TKDK olarak sunulan projelerin inceleme aşamasında da önceliğin kadın girişimcilerimize verildiğini ve bu noktada kadın girişimcilerimizin bir adım daha önde olacaklarını belirtmek isterim.” dedi.

Projesinin hayata geçirilmesinde kendisine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Rukiye Sarıgül,  TKDK’dan aldığı proje desteği hakkında da bilgi verdi. – İLKHA