• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Muş`ta kantinciler bilgilendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Muş İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Muş İl Müdürü Ergün Çolakoğlu'nun başkanlığında, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Gıda ve Yem Şube Müdürü Vekili Ekrem Özmen ve kantincilik sektör temsilcilerinin katılımıyla "Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı" konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Muş İl Valiliği'nin Toplantı Salonunda gerçekleşen ve açılış konuşmasını İl Müdürü Ergün Çolakoğlu'nun yaptığı toplantıda, kantincilik sektöründe tüketicilerin çocuk olması sebebiyle ve çocukların iyi beslenebilmesi için kantin yetkililerinin satışı yasaklanan ürünlere dikkat etmeleri gerektiği belirtti.

Daha sonra bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, hijyenik şartlara dikkat edilmesi, kılık kıyafet ile çocuklara örnek olunması gerektiğini ifade ederek okullarda sigara içmenin ve gazlı içecek satmanın yasak olduğuna değindi.

Toplantı daha sonra Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü Kontrol Görevlisi Yusuf Emre Gezmiş'in konu ile ilgili yapmış olduğu sunum ile devam etti. Sunum sonunda kantincilik sektörü işletmecileri sektör ile ilgili sıkıntılarını dile getirdi. Bunların çözümü konusunda karşılıklı olarak fikir paylaşımı yapıldı.

Ayrıca İl genelinde kantinlerde 2014 yılında 196 denetim yapıldığına ve bu yılda şu ana kadar 21 denetim gerçekleştirildiği belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir