• DOLAR 32.649
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2496.273
  • ...
4 engelli çocuk yetiştiren anne-baba duygulandırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Çamlıtepe Mahallesinde yaşayan Güler ailesinin 5 çocuğundan 4`ü engelli olarak bir evde yaşam mücadelesi veriyor. Yaşları 20 ila 25 arasında değişen engellilerin her türlü ihtiyaçlarını anne ve babaları karşılıyor.

20 yılı aşkındır yatalak olan engelli çocuklarına hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak gözü gibi bakan anne Fatime Güler, onların her gün bebekler gibi bezlerini değiştiriyor, yemeklerini yediriyor, banyolarını yaptırıyor. Şimdiye kadar zorluk çekmeden çocuklarına bakan anne ve baba Güler, yaşları ilerledikçe artık çocuklarına bakmakta zorlandıklarını dile getirdiler.

Yine de Allah`ın kendilerine verdiği bir imtihanla engelli 4 çocuklarına bakmaya devam ettiklerini vurgulayan sabırlı anne ve baba, bu yaptıkları fedakârlıkla görenleri duygulandırıyor.

Yaşadıkları sıkıntıları anlatan Anne Fatime Güler, daha önce 5 tane çocuğunun engelli olduğunu, bunlardan birisinin hayatını kaybettiğini söyleyerek, kalan 4 erkek çocuğuna baktığını belirtti. Anne Güler, çocuklarına olan sevgisini şu ifadelerle dile getirdi: “Ben onları çok seviyorum. Çocuklarıma güçlükle bakıyorum. Sadece ben değil eşim de bana yardımcı oluyor. Bizler bu durumu Allah`ın bizlere vermiş olduğu bir imtihan olarak görüyoruz ve her türlü zorluğa rağmen sabretmeye çalışıyoruz. Sürekli Allah`a şükrediyoruz.”

Baba Ali Güler ise, “Daha önce 5 çocuğumuz vardı ve 5`i de engelliydi. Bunlardan birisi hayatını kaybetti. Ben ile hanımım bu engelli çocuklara bakıyor uz. Her gün onların yanındayız ve onlarını bakımını yapıyoruz. Bazen onları hava alsınlar diye dışarıya çıkarıyorum. Biz çok eziyet çekiyoruz ama elhamdülillah bunu Allah`ın bir imtihanı olarak görüyoruz. Bizim de imtihanımız budur.” diye konuştu.   (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir