• DOLAR 32.601
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2489.583
  • ...
SON DAKİKA
Hafta sonu kara kış geri mi dönüyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul'da sıcaklıklar iyice düştü hava durumu buz gibi. Meteoroloji raporlarına göre akşam saatlerinde sağanak yağış bastıracak.

Birkaç gündür İstanbul'u etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava yeni haftada da etkili. Güne soğuk ve yer yer karla karışık yağmur ile başlayan İstanbulluları hafta boyunca soğuk hava bekliyor. Hava durumu raporlarına göre yüksek yerlerde yer yer karla karışık yağmur görülebilir. Bugün en yüksek sıcaklık değeri ise 10 derece olarak ölçülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege ile İstanbul, Yalova, Bursa, Manisa ve Uşak çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU'DA KAR VAR

Sıcaklıklar ülke genelinde düşük seviyede seyrederken Doğu bölgelerde ve yüksek yerlerde karla karışık yağmur bekleniyor.

Çarşamba gününden itibaren yüksek kesimlerde karla karışık yağmur görülecek.

İSTANBUL'DA HAVA DURUMU NASIL?

Parçalı ve çok bulutlu, Trakya aralıklı, İstanbul ve Yalova çevrelerinin ise akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

YURT GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Rüzgarın; Kuzey ve Kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-50 km/saat) esmesi bekleniyor.Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin batı kesimlerinin çok bulutlu, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege ile İstanbul, Yalova, Bursa, Manisa ve Uşak çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Hava sıcaklığı önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir