• DOLAR 32.617
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2498.685
  • ...
`Güçlü aile bağları, uyuşturucu kullanımını engelleyen faktördür`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birlik Vakfı ve Genç Birlik Ağrı Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi Konferans salonunda düzenlenen programda Psikiyatri Uzmanı Dr. M. Emrah Çinik gençlere yönelik 'Çocuklarımızı Uyuşturucu ve Bonzai Batağından Nasıl Korumalıyız' adlı konferans verdi.

Psikiyatri Uzmanı Dr. M. Emrah Çinik konferansa başlamadan önce kullanılan maddeler üzerinden içiciye oluşturduğu etkiyi gösteren video izleterek konuşmalarına başladı.

Çinik, Bonzai kullanımının son zamanlarda arttığını hatırlatarak, Bonzai kullanan bir kişide şizofren olma olasılığının 150 kat arttığını belirtti.

Çocukların, madde kullanımına ilk sigarayla başladığına dikkat çeken Çinik, güçlü aile ilişkilerinin çocuklar ve gençlerde sigara ve uyuşturucu madde kullanımına engelleyen en önemli bir faktör olduğunun altını çizdi.

Çocukları uyuşturucudan uzak tutulması için aileleri uyaran Çinik, “Hayat boşluk kabul etmiyor, bu kesin. Çocuğun, gencin hayatını daha pozitif şeylerle dolduramazsanız çocuk bir şekilde onu doldurur. Ne yapıyor? Teknoloji bağımlısı oluyor, oyun oynuyor. Sizinle vakit geçirmiyor, başkasıyla vakit geçiriyor. Çünkü bu ihtiyaç, başkalarıyla sosyalleşiyor, sizin istemediğiniz ortamlarda, hayatta bir araya gelmesini istemeyeceğiniz insanlarla bir araya geliyor. Çünkü çocuğun her zaman sosyalleşmeye ihtiyacı var. Siz bunu doğru düzgün planlayamaz ve doğru düzgün yerlere kanalize edemezseniz o zaman çocuk başka yollara, başka kanallara kayabiliyor. Bu da daha büyük problemlere yol açabiliyor.” dedi.

Program sonunda katılımcılar ile toplu fotoğraf çekildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir