• DOLAR 32.318
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2292.994
  • ...
Ağrı`da Eleştirel Medya Okur-Yazarlığı Konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Kritik Analitik Düşünme Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen 'Eleştirel Medya Okur-Yazarlığı' konulu konferansta medya yoluyla toplumda bilgi kirliliğinin olduğu ve bu duruma karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Nezehat Çeçen Konferans Salonu`nda düzenlenen konferansa Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Mehmet Latif Bakış konuşmacı olarak katıldı.

Konferans, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Kritik Analitik Düşünme Öğrenci Topluluğu Başkanı Safa Kaba`nın açılış konuşmasıyla başladı. Kaba, topluluğun çalışmalarını anlatarak 'Kritik Analitik Düşünme' hakkında kısa bilgiler verdi.

Daha sonra konuşan Öğretim Görevlisi Mehmet Latif Bakış, medyanın günümüzde çok önemli bir güç olduğuna değinerek, bu gücü nasıl ve ne amaçla kullanıldığı üzerinde durdu.

Bakış, "Medya kendi fikirlerini insanlara; bazen reklamlar, bazen karikatürler, bazen TV programları, bazen suni gündemleri, bazen de subliminal mesajları kullanarak empoze ediyor. Günümüzde bir bilgi kirliliği mevcut. Bize ulaşan bilginin kaynağının ne kadar güvenilir olduğuna dikkat etmemiz gerekiyor. Gelen bilgileri daima eleştirmemiz ve kritik etmemiz, bunu yaparken de “5N 1K Tekniği”ni kullanarak hareket etmeliyiz. ” dedi.

Bakış, hazırladığı bazı haber ve karikatürler üzerinden örnekler vererek konuşmasına son verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir