• DOLAR 32.332
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2320.606
  • ...
14 yıllık başkanlığına veda etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığını 14 yıl boyunca kesintisiz bir şekilde yapan Zeynep Alkış, görevini Aynur Öztekin Olğaç`a devretti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu`nun da katıldığı kongrede açılış konuşmasını yapan Zeynep Alkış, 14 yıldır gururla taşıdığı vazifeyi bir başka kardeşine teslim etmenin gururunu yaşadığını belirtti.

“Sorunların dili, rengi ve ırkı olmaz”

Alkış, “Büyük bir medeniyet buluşması için sorumluluk alıyor, analar ağlamasın diye çırpınıyor. Biz de bölge kadınları olarak oğlunu kaybetmiş ananın gözyaşını ciğerimizde hissederek ebedi kardeşlik için çırpınıyoruz. Hepimiz biriz. Acımızda sevincimiz de bir. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Boşnağıyla, Gürcüsüyle, Romanıyla, Arabıyla kim olursa olsun 75 milyon kardeşiz. Sevdamız Yeni Türkiye. Ebedi kardeşlik, ebedi barış. Paralel şebeke ve taşeron yapıların tuzakları bizi yolumuzdan edemez. Biz Mardinliyiz, Yozgatlıyız, Diyarbakırlı, Rizeliyiz. Biz Siirtliyiz, Konyalıyız. Biz Ağrılı, Manisalıyız. Biz Musul, Kobani, Kerkük, Erbil hatta Gazzeliyiz. Yüreğimiz nasıl Mardin için atıyorsa, ciğerimiz sınırlarımızın ötesindeki kardeşlerimiz için de aynı şekilde atıyor. Çünkü biz bu medeniyetin evlatlarıyız. Hepimiz aynı toprağın insanıyız. Sorunların dili, rengi ve ırkı olmaz.” diye konuştu.

Dev Sultan, Başbakan`ı karşıladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, kongrenin ardından Güneydoğu Anadolu Projesi Eylem Planı Tanıtım Toplantısı'na katılmak üzere gittiği AKM Salonu`nda dünyanın en uzun adamı Sultan Kösen tarafından karşılandı. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir