• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Başörtü yasağında devlet eliyle kadına şiddet uygulandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle açıklama yapan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Türkiye'de uygulanan anlamsız başörtüsü yasağı ile kadınlara adeta devlet eli ile şiddet uygulandığını belirtti.

Başörtüsü yasağıyla birlikte, kadına devlet eliyle zulüm yapıldığını ifade eden İçten, “Kardeşlerimiz, kendi ülkelerinde parya muamelesine tabi tutulup, onlara başka ülkelerin kapısı gösterildi. Bir neslin anayasal haklarını yok sayan uygulamalar hayata geçirildi.” dedi.

İçten, kadına yönelik şiddeti sadece toplumsal bir sorun olarak özetleyip, sorumluluktan kaçmanın yanlış olduğuna değinerek, “Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığa karşı tepkimizi ortaya koymak için yılın sadece bir gününü beklemek kabul edilemez. Bunu sadece toplumsal bir sorun olarak özetleyip sorumluluktan kaçmak da doğru değildir. Cenneti annelerin ayaklarının altına seren bir dinin mensupları, bu müjdenin gereğini hayatın her alanında ve her anında yerine getirmelidir. Bu noktada kadının kutsiyetine binaen hayatımızı şekillendirmeli ve kendimize çeki düzen vermeliyiz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir